Андре Риjу пред наступ у Београду: На мојим концертима је све допуштено

Холандски виолиниста и диригент Андре Рију вечерас наступа са својим „Јохан Штраус оркестром“у „Штарк арени“, у склопу овогодишње светске турнеје.

Један од најпопуларнијих светских музичара, Андре Рију, прослављен је као модерни „краљ валцера“, који од Мексика па све до Аустралије, годишње на својим концертима окупи око 600.000 гледалаца. 

Харизматични Холанђанин већ више од 30 година обилази свет са својим шездесеточланим оркестром, највећим приватним оркестром на свету.

Његови концерти представљају ватромет емоција. На око 100 концерата годишње, Рију пружа савршену забаву са светски познатим, романтичним и емотивним мелодијама, као и бројним изненађењима, хумором и врхунским међународним солистима.

„Музика, и посебно валцер су веома важан део мог живота. Ако неки музички комад додирне моје срце, додирнуће и ваше. Ова предивна музика омогућава ми да свету донесем весеље и радост живота. Све је допуштено на мојим концертима: смејање, плакање, плес, певање. Емоције су тајна мог успеха“, каже Рију.

На концерту ће се чути валцери, музика из филмова, мјузикала, опера...

Маестро маса

Рију и његов оркестар показали су да класична и валцер музика могу да се изводе на светским турнејама подједнако успешно као и поп или рок музика.

Да би се омогућило да огромна продукција ефикасно путује између континената, чудесни костими, инструменти и сценска структура постоје у четири копије.

Рију је продао више од 40 милиона албума и освојио 500 платинастих награда, а Њујорк тајмс га назива „маестром маса“.

Прегледи његових снимака на Јутјубу прелазе милијарду, а више од 3,4 милиона обожавалаца прати „краља валцера“ на Фесјбуку.

У јулу 2018, Андре Рију је одржао своје фантастичне годишње концерте на отвореном у родном граду Мастрихту у Холандији. Први пут, више од 150.000 обожаватеља из више од 80 земаља придружило се спектакуларним концертима на Вријтхофу током 13 вечери.

Виолину је почео да свира као петогодишњак, дипломирао је на Краљевском конзерваторијуму у Бриселу, а „Јохан Штраус оркестар“ основао је 1987. године.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 20:43) - anonymous [нерегистровани]

2500,00

Najjeftinije karte su bile 2500,00 dinara a ne 8800,00, samo je trebalo biti brz, pa ih kupiti onog dana kada su puštene u prodaju.

(среда, 22. мај 2019, 16:57) - anonymous [нерегистровани]

Коментар

Онима који иду на концерт желим добар провод.

(среда, 22. мај 2019, 13:35) - Filip Barac [нерегистровани]

Jeste sve je dopusteno

Dopusteno je da je minimalna cena karte za majstora klasicne muzike 8800rsd. Hteo sam Mamu da vodim ali 17600din za nase dve karte je mnogo.