Први "Montenegro Beer Fest" од 26. јула на Цетињу

„Бајага и инструктори“, „Ван Гог“, Кики Лесендрић и „Пилоти“, „Негатив“ и „Електрични оргазам“, само су неке од музичких звезда које ће се окупити на првом "Montenegro Beer Festu" који ће бити одржан од 26. до 28. јула на Цетињу.

Загревање за фестивал, који се организује у сарадњи са "Belgrade Beer Festom", почеће већ 18. јула одржавањем разних програмских садржаја на више локација у граду. 

Први "Montenegro Beer Fest" ће 26. јула отворити један од најпопуларнијих српских рок бендова „Ван Гог“, а наступиће и црногорска група „Перпер“.

Током три фестивалске вечери бину ће делити још пуно великих имена регионалне музичке сцене: „Бајага и инструктори“, Кики Лесендрић и „Пилоти“, „Негатив“, „Електрични оргазам“, „Лет 3“, „Неверне бебе“, „Бед копи“, „Зостер“, „И плеј“, Драгољуб Ђуричић и многи други.

Један од организатора фестивала, директор маркетинга Београдске културне мреже, Александар Срдић је рекао да са поносом може да најави први фестивал ове врсте који Београдска културна мрежа реализује ван територије Србије. Верује да се културом и забавом може мењати друштво, те да је синергија са Цетињем као престоницом културе Црне Горе, био једини избор у грађењу и очувању доброг музичког укуса.

Уметничка бакља 

Фронтмен групе „Ван Гог“, Звонимир Ђукић Ђуле је рекао да Цетиње заслужује „уметничку бакљу која ће се овим фестивалом први пут ове године запалити“.

„Центар уметности кроз историју некад, поново центар уметности и срце окупљања смисла, данас. Желим да ове године Цетиње добије заставу уметности, па да се смисао и поента врате тамо одакле су и кренули на свој пут“, навео је Ђукић.

Директор туристичке организације Цетиња Оскар Хутер рекао је да верује да ће се вишеструки бенефити фестивала осетити и одразити на све облике предузетништва у овом граду.

„Верујем да ћемо заједничким снагама успети да се покажемо, не само као добри домаћини, како смо се увек доказивали, већ као и добри организатори посебно када се узме у обзир значај овако захтевног пројекта“, рекао је Хутер.

Навео је и да је развој манифестационог туризма циљ управе града, која организацијом овог фестивала жели Цетиње да учини најпрестижнијом дестинацијом.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар