Најављујући „Дизнијеву фантазију“ Тасовац остао без рукавица усред Дневника

„Дизнијева фантазија“ под звездама! То нам овог лета приређује Београдска филхармонија на свом традиционалном пикнику, концерту који се сваке године одржава на отвореном и који је бесплатан. И ове године на Ушћу, и ове године под диригентском палицом сјајног Габријела Фелца. Гостујући у Дневнику РТС-а директор Филхармоније Иван Тасовац остао је без својих Микијевих рукавица, али је позвао све да дођу на концерт.

Све је спремно за Дизнијеву фантазију на отвореном заказану за 23. јун, поручио је директор Београдске филхармоније Иван Тасовац гостујући у Дневнику РТС-а.

„У питању је потпуно спектакуларан концерт - то је компилација оригиналне Фантазије из четрдесетих и Дизнијеве фантазије из 2000. године, која никада није изведена на овим просторима. То је фантастичан спој цртаћа које сви волимо и класичне музике коју ћемо сви препознати јер многе од композиција за које не знамо како се зову су заправо нама већ одавно у ушима“, каже Тасовац.

Преговори са „Дизнијем“ трајали су две године, објашњава Тасовац, јер је у питању велика продукција и у питању је нешто што заиста представља крајњу ексклузиву. 

Концерт на отвореном Београдске филхармоније постао је породични догађај, сматра Тасовац.

„Увек замислим како људи испланирају ту недељу, јер то је увек трећа недеља јуна, и из читаве Србије седну у своја кола, дођу у Београд да слушају своју Филхармонију, понесу ћебенце... Ове године су препоручљиве кокице јер мислим да то иде сјајно уз овај програм“, објаснио је Тасовац истичући да је то за клинце сећање које остаје за цео живот.

„Ми смо генерација која је одрастала на цртаним филмовима који су ишли пре Дневника. Не знам, можда ће некима и да лакне што неће после свих тих цртаћа гледати и Дневник“, нашалио се директор Филхармоније. 

До краја гостовања у Дневнику РТС-а Иван Тасовац остао је без својих Микијевих рукавица, али га то није омело да позове публику на концерте Филхармоније и 23. јуна, али и током целе следеће сезоне.  

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. јун 2019, 05:43) - nb [нерегистровани]

Тасовац остао без рукавица усред Дневника

Osecam da je voditeljka mozda bila na granici kad je pitala gosta da joj pokloni rukavice. Sta je on mogao drugo da ucini?

(среда, 12. јун 2019, 10:36) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Svaka čast za Tasovca, veoma ekscentričan i poseban. Voditeljka je jako lepa i beskrajno simpatična. Cela ta scena s rukavicama u Dnevniku je izuzetno slatko ispala.