Пјевачка дружина Светлане Спајић на фестивалу „Тодо мундо“

У оквиру осмог издања фестивала „Тодо мундо“, 29. септембра у Коларчевој задужбини наступиће Пјевачка дружина Светлане Спајић.

Том приликом група ће обележити 10 година постојања, а у оквиру прославе јубилеја објавиће и нови албум традиционалних песама под називом Играли се коњи врани.

Пјевачка дружина Светлане Спајић настала је 2009. године у Београду и већ од самог оснивања почела је да стиче светску репутацију. 

Садашње чланице тог вокалног састава су Јована Лукић, Сузана Ђорђевић, Марија Мершник и Ана Мратинковић, под вођством Светлане Спајић.

Пјевачка дружина наступала је у значајним концертним дворанама и на фестивалима у Европи, Северној Америци, Азији, Африци. 

Концерти су преношени уживо на националној телевизији и радију у Србији, Аустрији и Француској. 

Група редовно наступа на народним саборима у Книнској Крајини, Славонији, Босанској Крајини, а међу њима, посебно место има Сијело Тромеђе, које се одржава сваке године у Стрмици код Книна и окупља велики број певачких група из Босанске Крајине, Лике и Далмације. 

Пјевачка дружина Светлане Спајић учествовала је у представи Живот и смрт Марине Абрамовић великог америчког редитеља Роберта Вилсона.

На новом албуму Играли се коњи врани Пјевачка дружина представља мало познате српске песме и стилове певања, махом из Босне и Херцеговине, Хрватске, западне и централне Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар