Крстић – каквог мало ко познаје

Некадашњи је кошаркаш и капитен репрезентације који је са својим тимом освајао медаље за Србију. Игром је обележио светске и европске терене. Таквог Ненада Крстића познајемо. Међутим, после завршетка кошаркашке каријере, време је да га упознамо и у мало другачијем светлу.

Тридесетпетогодишњи Ненад Крстић данас је произвођач ракије у свом родном Краљеву. Идеја за тим се родила пре пет, шест година када је почео садњу воћњака.

„Размишљао сам како и шта после каријере да нешто направим аутентично, да будем свој, а да опет има неку причу“, каже за РТС некадашњи кошаркаш.

С обзиром да је имао воћњак, каже, логично решење је била ракија, по чему смо познати свуда у свету.

„Мислим да сам урадио прави потез, јер сам спојио и лепо и корисно. Правимо производ који у суштини нема рок трајања, јер што је старија, то је и боља“, истиче Крстић.

У фокусу производње му је шљива, али се труди да направи још неколико производа који ће бити пратећи.

Пре него што је започео инвестирање у читав процес производње ракије, читао је многобројну литературу, а каже није га било срамота да нешто не зна и да потражи савет.

Остали аутори: Драгана Попов
број коментара 7 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. јан 2019, 17:59) - Gastarbeitovanje! [нерегистровани]

Jednom sam u Nemačkoj...

stao (175cm) uz njega (213cm) i u šali dobacio mu:-Baš si lepo porastao!

(понедељак, 21. јан 2019, 08:26) - anonymous Lala [нерегистровани]

E , sad

Sve će to za Rusiju ,tamo ima puno "sportista" .

(понедељак, 21. јан 2019, 00:14) - Petar [нерегистровани]

Pozdrav

Svaka ti cast Nenade i kao sportisti i kao coveku, mnogo puta je reprezentacija pobedila samo zahvaljujuci tebi i zato hvala ti na svemu, samo napred!!!

(недеља, 20. јан 2019, 20:08) - anonymous [нерегистровани]

RE "sportista"

Ko kaze da rakija nije zdrava ????Pa rakija je dobra i za obloge pogotovo kod sportista, a kad se pijje zdrava je jer ubija sve lose bakcile, e sad neko ima vise a neko manje bakcila ......

(недеља, 20. јан 2019, 18:34) - anonymous Lala [нерегистровани]

Dabome

Ko ima kliker ima i podeblji buđelar .

(недеља, 20. јан 2019, 17:44) - anonymous [нерегистровани]

Sportista

Od novca koji je imao ili ima mogao je da započne proizvodnju lekovitog bilja i pravljenje lekovitih sirupa da se ne trujemo iz apoteke, ili nešto drugo za dobrobit zdravlja. Ali ne, on pravi rakiju koju sportisti nebi trebali da podržavaju uopšte. Još samo fali da otvori proizvodnju duvana ili tome slično...Malo mi se to ne uklapa u stavove i karakter jednog sportiste. Malo li je rakije u državi? Malo li je piva i vina u državi? Stop alkoholu!!!

(недеља, 20. јан 2019, 16:00) - anonymous [нерегистровани]

Живојин

Свака част и Крстићу и Миличићу. Доста Срба из дијаспоре би се вратило у Србију, мислим да Србија мора коначно да се укључи да поспеши такав процес, да помогне да способни људи и са капиталом нађу своју срећу у домовини, за добробит свих.