Вучић посетио најстарију Београђанку, 107-годишњу Надежду Павловић

Председник Србије Александар Вучић обишао је најстарију суграђанку, стоседмогодишњу Надежду Павловић, која живи на Врачару и захвалио јој на бризи за нашу земљу. Надежда је учитељица у пензији.

Александар Вучић је нагласио да су пензионери разумели ситуацију и да је захваљујући њима и њиховој вољи постигнуто да буду успешно спроведене тешке реформе. 

Стоседмогодишња Надежда поздравила је снагу и енергију коју председник Вучић улаже у побољшање економске ситуације грађана. Разговарали су о повећању пензија и другим темама, саопштила је Служба за сарадњу са медијима.

Надежда Павловић је учитељица у пензији и живи сама. 

Никада се, каже, није бавила политиком, али дуго памти и прати све што се догађа, па је „запазила“ снагу и енергију коју Александар Вучић улаже у бољитак народа и земље, колико се он труди и бори, што је на њеној животној лествици вредности високо у врху и зато је и пожелела да га лично упозна.

У том систему вредности још један Александар – краљ Александар Карађорђевић – уживао је поштовање и наклоност тада студенткиње Надежде, и то су једине две личности на челу земље за њеног живота које издваја, од времена краља Петра до данас.

Разговор са Надеждом о краљу Александру Карађорђевићу 

Плакала је када су Александра Карађорђевића убили у Марсељу, док Тита никад није волела, а та осећања поделила је данас и са председником Вучићем.

Вучић ју је замолио да му исприча како је било те 1934. године, како је сазнала за убиство краља Александра и како је било током Другог светског рата.

„Ми смо га искрено волели... Када је погинуо и када се то десило, била сам у Београду, знам да смо клечали и плакали. То је био дугачки шпалир“, присетила се госпођа Надежда.

Не сећа се, каже, како је тачно сазнала за убиство краља, али се сећа да су сви изашли на главну улицу: „Имала сам нову лепу хаљину, али није ми било жао да клекнем и испрљам је. То је био плач од срца.“

Председник је поделио са њом своју заинтересованост за краља Александра, који је, приметио је, потпуно одбачен од Срба, нема своју улицу, споменик, а био је не само краљ ујединитељ већ и врло образован, вешт и прилично скроман.

„Јесте... А за Титом нисмо ништа жалили“, одговорила је бака уз осмех. 

Надежда се обрадовала Вучићевој посети, пажњи, али и поклонима које јој је донео, а посебно брошу какав приличи дами њеног кова. Тим пре што јој је, како је поверила свом госту, веома важно како изгледа.

Поверила му је и да је „ужасно слаба“ на слаткише, да је деца терају да користи ходалицу, иако јој „уопште није потребна“.

Председник је узвратио захвалношћу, лично њој, као пензионерки, али и свим пензионерима, што, како је рекао, имају разумевања за државу, и што су показали поштовање према држави и земљи.

Рекао јој је како је Србија напредовала, да има добре резултате и да ће и даље напредовати и пензије расти.

О улози и значају геронтодомаћица 

Председник је попричао са бака Надеждом и о улози и значају геронтодомаћица у животу наших најстаријих.

Много му је значило, рекао је Надежди, што ју је упознао, и поделио утисак из сусрета са њом – како је важан здрав дух и код старијих.

Надежда Павловић има двоје деце, петоро унучади и шесторо праунучади. Њена ћерка живи са породицом у САД, а син у Новом Саду. 

Председника Вучића Надежда је сачекала у друштву унуке Љубице (43), из Новог Сада, једине њене унуке која живи у Србији.

Рођена је 1. јануара 1912. године. У Београду је завршила Учитељску школу и Педагошку академију.

број коментара 27 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. јан 2019, 00:42) - Sosa [нерегистровани]

Awww

Jao blago nama, istopili smo se od miline!

(среда, 30. јан 2019, 08:49) - anonymous [нерегистровани]

Milica

Saosećajno i lepo, što je predsednik imao sluha za našu najstariju sugrađanku i ispunio joj je želju.

(среда, 30. јан 2019, 08:48) - anonymous [нерегистровани]

Ljube

Divan gest.Našoj najstarijoj sugrađanki se ispunila želja i upoznala je predsednika.

(уторак, 29. јан 2019, 19:47) - Zvezdana [нерегистровани]

Zvezdana

Baš lepo, baka se obradovala!

(уторак, 29. јан 2019, 19:40) - anonymous [нерегистровани]

Divan gets Predsjenika , za 100 10-tki

A ima i nas nebitnih, koji bi se željeli sresti s njim i drugima, sa istim zvanjem.
Što bliži narodu, Bog ga više vidi.

(уторак, 29. јан 2019, 19:28) - Стефан [нерегистровани]

Златно доба

Толико о напретку Србије, од петоро унучади, само једна унука живи у Србији... Џаба све, ко ће овде остати...

(уторак, 29. јан 2019, 19:02) - Aleksandar [нерегистровани]

Jel dobila cokoladu

Da li je baka dobila čokoladu od predsednika

(уторак, 29. јан 2019, 18:55) - goga [нерегистровани]

mimi@gmail.com

Starijim osobama ovakva pažnja jako prija

(уторак, 29. јан 2019, 18:42) - Пеле [нерегистровани]

Историја

Председник је поделио са њом своју заинтересованост за краља Александра, који је, приметио је, потпуно одбачен од Срба, нема своју улицу, споменик, а био је не само краљ ујединитељ већ и врло образован, вешт и прилично скроман.Председник заиста ради на томе да грађани Србије живе боље.

(уторак, 29. јан 2019, 18:26) - Snežana [нерегистровани]

Razboritost

Samo učiteljica, koja je radni vek provela sa decom ,u tim godinama može biti tako razborita.