Малкович: Представа о Харвију Вајнстину могла би да узнемири људе

Драма која ће током лета бити пред публиком лондонског позоришта „Вест енд“ заснована је на сексуалном скандалу усред којег се нашао амерички филмски могул Харви Вајнстин крајем 2017. године. Представа "Bitter Wheat" вратила је Џона Малковича на даске које живот значе после три деценије.

Премијерно извођење представе планирано је да у лондонском „Вест енду“ буде одржано у јуну ове године. Биће то Малковичева прва позоришна улога после 30 година.

Поднаслов представе Bitter Wheat гласи „Холивуд је паклена рупа“, а доноси причу о Барнију Фајну („надутом чудовишту“) који напада с позиције моћи. Аутор текста и редитељ представе је Пулицером награђивани драматург Дејвид Мамет.

Мамет је информацију да ради на представи заснованој на скандалу у који је био уплетен Харви Вајнстин први пут открио у интервјуу за Чикаго трибјун 2018. године.

„Разговарао сам са својим продуцентом на Бродвејy и он ми је рекао: 'Зашто не напишеш представу о Харвију Вајнстину?' То ми је дало идеју“, навео је Мамет.

Џон Малкович драму описује као „црну фарсу о медијском могулу који се веома лоше понашао“.

„Наравно да представа може да узнемири оне који су прошли кроз ситуације сличне оним које представа приказује и описује. Многима се неће допасти. Лично мислим да је реч о одлично написаном комаду“, објаснио је Малкович.

број коментара 0 Пошаљи коментар