Милијардер Брансон организује добротворни концерт за Венецуелу?

Да би прикупио средства за хуманитарну помоћ милијардер Ричард Брансон планира добротворни концерт у Колумбији, који би могао да пробуди глобалну свест о кризи у Венецуели.

Самопроглашени привремени председник Венецуеле, Хуан Гваидо и политички дисидент Леополдо Лопез, затражили су од Брансона да организује концерт, рекао је Брансон.

Концерт би требало да буде одржан 22. фебруара у пограничном граду Кукута, у коме се сакупља и хуманитарна помоћ за Венецуелу, која је са колумбијске стране границе.

Председник Николас Мадуро оспорава прелазак хуманитарне пошиљке преко границе, а дан када ће бити одобрен улазак хуманитарне помоћи у земљу је 23. фебруар.

„Наш циљ је прикупити 100 милиона долара за 60 дана и отворити границе земље како би хуманитарна помоћ могла коначно да стигне до милиона којима је највише потребна", рекао је Брансон, како преноси Хина.

„Уз фантастичан избор међународних и регионалних уметника концерт ће бити преношен широм света“, истакао је власник Вирџина.

Венецуела је у економској и политичкој кризи која је резултирала галопирајућом инфлацијом и несташицама хране и лекова. Више од 2,3 милиона људи напустило је земљу у периоду од 2014.године. Само у суседној Колумбији је готово милион Венецуеланаца.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 16. феб 2019, 22:49) - anonymous [нерегистровани]

humanitarna pomoc

jadna venecule !!! stize im humanitarna pomoc iz engleske u SAD

(субота, 16. феб 2019, 20:15) - anonymous [нерегистровани]

Ko muti vodu?

Opet Englezi!