Керн платио опкладу Штрахеу

Бивши лидер Социјалдемократске партије Аустрије (СПО) Кристијан Керн није заборавио на дуг аустријском вицеканцелару и лидеру Слободарске странке (ФПО) Хајнц-Кристијану Штрахеу, пошто се с њим кладио ко ће дуже бити на челу своје странке.

Поштујући мото „дугови настали клађењем су дугови части“, Керн је шефу ФПО послао флашу црног вина, преноси Танјуг.

Они су се кладили 25. априла прошле године гостујући на првом програму аустријског државног радија. Штрахе је том приликом изјавио да ће Керн бити запамћен по томе што ће најкраће бити на месту канцелара. Керн је, пак, узвратио да се клади у флашу црног вина да ће дуже бити шеф СПО него Штрахе на челу ФПО.

Штрахе је постао вицеканцелар и ојачао своју позицију у странци, а Керн је, само пар недеља после опкладе, одлучио да напусти странку и повуче се из политике и врати у пословни свет.

Штрахе је, на свом Фејсбук профилу, објавио фотографију с флашом црног вина и потврдио да је Керн испунио обећање.

Написао је да је Керн коначно послао флашу црног вина, пошто га је више пута подсетио на опкладу.

Керн је Штрахеу послао флашу „Блауфренкиша“, аустријског вина које у имену има реч „плави“, што је иначе боја странке ФПО.

У изјави бечком дневнику „Остерајх“, Штрахе је подсетио да је Керн, приликом клађења, говорио о „доброј флаши 'Кјантија'“.

"Очигледно није добар познавалац вина“, нагласио је Штрахе, додавши да му је посебно занимљиво што је добио флашу „Блауфренкиша" из серије „Карл Маркс“.

број коментара 0 Пошаљи коментар