Одложио лет у свемир због концерта за Венецуелу

Британски милијардер Ричард Брансон рекао је да је одложио пробни лет у свемир који је из Калифорније требало да изведе његова компанија „Вирџин Галактик“, како би се придружио десетинама поп уметника из Латинске Америке на концерту у колумбијском граду Кукути.

Брансон је рекао да се нада да ће концерт, који је организовао како би се прикупила помоћ за Венецуелу, убедити војнике да откажу послушност председнику Николасу Мадуру и дозволе испоруку хуманитарне помоћи која стоји на граници с Колумбијом.

Додао је да су он и његов пријатељ, предузетник из Колумбије, дошли на идеју да организују концерт током телефонског разовора са опозиционим лидером Хуаном Гваидом, који се прогласио за привременог председника Венецуеле, и с његовим политичким ментором Леополдом Лопесом, пренео је АП.

„Они људи који мисле да је Венецуела утопија и да Венецуела не пати требало би да дођу овде данас и да питају људе зашто одлазе из земље“, рекао је Брансон на конференцији за новинаре у Кукути.

Концерт који је у Колумбији организовао британски милијардер подсетио је на некадашњи „Лајв ејд“ из 1985. године, када су музичари певали за помоћ Африци.

На концерту учествују десетине музичара, укључујући звезде латино рок музике, док је Мадурова социјалистичка влада обећала тродневни фестивал под називом „Даље руке од Венецуеле“. Брансон је поставио циљ да прикупи 100 милиона долара за 60 дана.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 24. феб 2019, 05:01) - anonymous [нерегистровани]

100 miliona dolara nisu nista!

Oslobodite pare i naftu Venecuele koje sankcionisete!

(субота, 23. феб 2019, 13:43) - CB [нерегистровани]

Koncert...

...je samo isprika za strah!

(субота, 23. феб 2019, 12:31) - anonymous [нерегистровани]

I srbija

I ljudi iz Srbije odlaze, i ovde se tesko zivi, dodjite pomozite i nama. A da, nama ste vec pomogli, zaboravio sam..

(субота, 23. феб 2019, 08:53) - Streliste Kontinent [нерегистровани]

Pa da...

... treba dosta nafte za letenje u svemir.