Има се пара, има се с чим, јер ја сам холивудски син

Америчке глумице Фелисити Хафман и Лори Лахлин оптужене су да су, са још најмање 40 особа, учествовале у скандалу, током којег су богати родитељи подмићивали тренере на колеџу и људе из центара за тестирање, како би помогли њиховој деци да се упишу у најелитније школе у земљи.

Подмићивање је наводно било омогућено преко једне компаније у Калифорнији, а према наводима из власти, родитељи су укупно дали око 25 милиона долара оснивачу фирме "Edge College & Career Network" како би њихова деца „упала“ на престижне универзитете, преноси АП.

У скандал су умешани универзитети попут Јејла, Џорџтауна и Станфорда, преноси Гардијан.

Оптужнице су подигнуте против 33 родитеља, међу којима су холивудске глумице Фелисити Хафман, најпознатије по улози Линет Скаво у серији Очајне домаћице, Лори Лахлин из серије Пуна кућа, као и против још 13 тренера и сарадника Вилијема Рика Сингера, власника фирме "Edge College & Career Network"

„Овакви родитељи представљају каталог богатства и привилегија“, рекао је амерички адвокат Енру Лелинг, наводећи да је због сваког студента примљеног захваљујући превари, одбијен по један који је био истински талентован.

Наиме, један бивши фудбалски тренер на Универзитету Јејл, признао је кривицу и помогао да се изгради случај против осталих.

Према наводима из власти, тренери у спортовима попут фудбала, тениса и одбојке, прихватали су мито, како би ставили студенте на листу регрутованих спортиста, без обзира на њихове способности или искуства.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 13. мар 2019, 10:32) - anonymous [нерегистровани]

Негативна селекција уништава нацију

За опстанак сваког друштва важно је да се предупреди негативна селекција. У САД још увек функционишу институције система које многе случајеве негативне селекције спречавају. У Србији са друге стране имамо масовну негативну селекцију, а више немамо институције. Резултат тога видимо на сваком кораку. У овом криминалном скандалу у САД је на жалост учествовао и један познати тренер са ових простора. Све успехе које је постигао у каријери, бацио је ђубре због мале своте новца. Тужно.