Покренута истрага о смрти Берлусконијеве „бунга бунга“ девојке

После мистериозне смрти мароканске манекенке Имане Фадил која је била редован гост на „бунга бунга“ журкама Силвија Берлусконија, италијанско Тужилаштво је покренуло истрагу о могућем убиству.

Имане Фадил преминула је 1. марта у 33. години, месец дана пошто је примљена у миланску болницу због јаких болова у стомаку. Тада је рекла пријатељима и свом адвокату да мисли да је отрована.

„Лекари нису успели са сигурношћу да открију било какав поремећај који би могао да објасни смртни исход“, навео је у својој изјави за Ројтерс милански главни тужилац и додао да су у медицинској документацији постојале „извесне аномалије".

Имане Фадил је сведочила на суђењу Берлусконију 2012. године, када је био оптужен за плаћање сексуалних услуга малолетницама.

Она је на суду изјавила да је у дому бившег италијанског премијера било младих жена, које су у паровима, носећи костиме часних сестара, изводиле стриптиз.

Берлускони је на том процесу био осуђен, али је на крају ослобођен оптужби јер је судија пресудио да медијски магнат није могао знати да су девојке малолетне.

Међутим, суд је касније подигао нову оптужбу против Берлусконија и осталих учесника ових журки, оптужујући их за подмићивање неких жена које је требало да сведоче. Но, и те оптужбе су одбијене.

Имане Фадил никада није била оптужен за примање мита. Италијански медији су пренели да је Имане писала књигу о својим искуствима и да су судије добиле копију рукописа одмах после њене смрти.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 16. мар 2019, 17:29) - anonymous [нерегистровани]

Berlusconi

Talijanski Donald Trump