Џонсон спустио слушалицу Трампу, мислио да је шала

Бивши британски министар спољних послова и кандидат за премијера те земље Борис Џонсон открио је да је амерички председник Доналд Трамп приликом недавне посете покушао да га позове телефоном, али да је он помислио да је реч о шали и прекинуо је везу.

Примио сам позив од некога ко је тврдио да зове из централе Даунинг стрита, рекао је Џонсон за Сандеј тајмс, а преноси бриселски Политико.

„Та особа имала је благо ирски нагласак и рекла је да зове из централе број 10, и да жели да ме споји са америчким председником који жели да разговара са мном. И рекла ми је да ће да ме повеже са собом за ситуације у Белој кући. Ја сам размишљајући брзо као и обично рекао 'свим вашим слушаоцима на радију Килкени, нисте ме ни на тренутак преварили'“, испричао је Џонсон.

Након тога, Џонсон је, како каже, прекинуо везу и позвао централу број 10, где му је речено, да је то био председник САД.

Џонсон и Трамп су на крају разговарали и бивши британски шеф дипломатије истакао је да му Трамп није само пожелео свако добро, већ да је био веома заинтересован да „интензивира економску сарадњу и да склопи споразум о слободној трговини“.

Како се наводи, Трамп је затражио и састанак са Џонсоном, али је овај морао да га одбије уз образложење да мора да се припрема за кампању за лидера Конзервативне странке.

број коментара 0 Пошаљи коментар