„Трампутин“ прети да ће увести таксе Европској унији

На интернету се појавила необично реалистична комбинација лица Владимира Путина и Доналда Трампа, названа „Трампутин“, дело уметника Александра Корта, који се бави три-де видео монтажом.

Аутор несвакидашњег видеo-снимка је председника „Трампутина“ приказао како критикује сурову економску политику Европске уније.

Тај необично убедљив хибрид, у свом говору жестоко брани америчке интересе и прети новим оштрим тарифама против европске аутомобилске индустрије.

„Трумпутин“ изгледа невероватно реално, без видљивих дисторзија или споредних ефеката. Да би постигао тај степен реализма, Корт је користио алгоритам који је неуронску мрежу формирао на основу 240 хиљада снимака.

Видео је тада обрађен кроз злогласни Дипфејк лаб, исти онај програм који је коришћен за израду лажних порнографских видео-снимака славних личности.

Александар Корт, међутим, инсистира на томе да је ова његова три-де монтажа само експеримент и да нема никакве политичке амбиције.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 16:28) - anonymous [нерегистровани]

Ne, nema nikakve politicke ambicije

Ali implicira da kroz Trampa zapravo govori Putin (koji ga je jelte doveo na vlast) i da zapravo nije Tramp i Amerika protiv EU nego Putin i Rusija. Mislim da je ipak stvarnost ''malo'' drugacija i da Putin i Rusija nemaju nista protiv EU, ali da to ne odgovara neoliberalnim krugovima u EU i USA.