Бубњар „Металике” има проблемa са слухом

Славни музичар Ларс Улрих пожалио се у унтервјуу који је дао телевизији „Си-Ен-Ен" да већ више од две деценије има проблемa са слухом. Није познато у коликој мери познатог бубњара тај здравствени проблем омета у свирању.

Члан америчке хеви метал групе „Металика" Ларс Улрих признао је да годинама пати од зујања у ушима, пренео је лондонски музички часопис „Класик рок".

„Константно ми зуји у ушима. Никада не престаје", рекао је Улрих телевизији „Си-Ен-Ен" (CNN).

Бубњар је испричао да је још 1988. године на турнеји „Металике" први пут приметио да има проблем са слухом.

„Често бих заспао испред укљученог телевизора и устајао бих усред ноћи како бих га искључио. Само што он није ни био укључен. Када сам схватио да то често радим, закључио сам да имам проблемa са слухом", пожалио се четрдесетшестогодишњи бубњар.

Будући да је био веома талентован за тенис Ларс Улрих се, у потрази за квалитетнијим тренерима, из родне Данске доселио у САД када је имао 17 година.

Уместо да постане професионални тенисер, Улрих је постао бубњар. Дао је оглас у новинама и убрзо пошто му се Џејмс Хетфилд јавио, основана је група „Металика", један од најцењенијих бендова хеви метал правца.

Светску славу група је стекла хитовима "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters" , "Wherever I May Roam", "Sad but True" и другим.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 30. дец 2009, 11:05) - anonymous [нерегистровани]

Od narodnjaka nema niko...

... taj problem. Jednostavno iz razloga sto nema sta da izgubi :)

(среда, 30. дец 2009, 10:36) - ZagrebRocks [нерегистровани]

I ja to imam

To isto imam i ja zove se tinitus, ja sam to pokupio jer sam od tinejdžerskih dana slušo glasnu mjuzu na slušalice. To je ono kad ti na primjer pukne petarda blizu pa ti neko vrijeme zuji u ušima, e pa meni tak zuji non stop već 12 - 13 godina (s vremenom se navikneš na to) i liječnici kažu za to nema lijeka, al tim liječnicima moderne medicine ja tak i tak ne vjerujem baš previše pa ak slučajno ima netko ko zna rješenje ovog problema iz narodne medicine nek se javi.

(среда, 30. дец 2009, 10:33) - charlotte [нерегистровани]

lars `em all

Gluv ili ne, ali Ulrich je jedan od najboljih bubnjara na svetu!!!

(среда, 30. дец 2009, 09:39) - laney [нерегистровани]

tinitus

20% poznatih rokera ima tinitus. trajno ostecenje sluha i to su ti simptomi koje lars ima.