Будућност хитне медицинске помоћи стигла у Кину – 5Г технологија у амбулантним возилима

Болница у југоисточној кинеској провинцији Сичуан покренула је први кинески 5Г систем за хитно спасавање. На тај начин, помоћ повређенима и оболелима биће бржа и боља.

Инсталиран у служби Хитне помоћи у Покрајинској народној болници Сичуан, систем преко 5Г мреже омогућава брз пренос великог броја медицинских слика високе резолуције у болнице.

На тај начин, рендгенски и ултразвучни снимци, направљени у амбулантним возилима, неће се избрисати или изгубити у процесу преноса.

И могућност постављања погрешне дијагнозе своди се на минимум. Возило има и панорамске камере високе резолуције, заједно са ВР наочарима за лекаре који из болница постављају даљинске дијагнозе.

„У систем је инсталирана опрема као што су све-у-једном машина и апарат за дисање. Практично, наше возило претворено је у малу мобилну јединицу за интензивну негу. Пацијенти могу добити најбољи третман и његу у њему“, каже Јианг Хуа, заменик директора Центра за хитне случајеве у Народној болници провинције Сичуан.

Стручњаци кажу да ће се, осим у здравству, у блиској будућности, 5Г технологија додатно интегрисати и у транспорт, логистику и изградњу паметних градова.

број коментара 0 Пошаљи коментар