На прагу десете деценије не одустаје од дресуре паса

Драгослав Ракић из Краљева, већ 63 године одгаја и дресира псе. Још изводи псе на изложбе, а пехаре и признања својих љубимаца одавно не броји. До сада је дресирао више од хиљаду паса свих раса.

Дочекује нас виталан, насмејан времешни старина. Драгослав Ракић, на прагу десете деценије не одустаје од свог хобија који је постао његова свакодневица. Тренутно има два своја пса, лабрадора и немачког ловног теријера и стафорда на дресури.

„Људи који узимају пса узимају грло које воле, које ће да чува и да га поштује. Има расе код којих (дресура) мора да почне од трећег месеца, а имају и оних који почињу од деветог месеца. И та обука траје месец дана и добијете пса каквог желите“, каже Драгослав.

Врата дома су увек отворена за пријатеље и комшије, са којима радо прича о дресури паса.

Комшије Мирослав Николић и Сергеј Петревски кажу да ако имају неки проблем са псима обраћају се свом суседу и додају да им његови савети доста помажу.

Готово две трећине живота, посветио је дресури паса. До сада их је дресирао више од хиљаду, а од пехара својих љубимаца један посебно издваја.

„Била је цела Европа, било је 800 лабрадора, било је пет судија, четири Енглеза и једна Финкиња и све је пас освојио и то је крај кинологије“, присећа се Драгослав.

Драгослав Ракић већ планира учешће лабрадора и немачког ловног теријера на изложбама током године. А на питање до када ће дресирати и одгајати псе, кроз смех одговара:

„Рачунам нешто још 12 година, толико ми фали до 100“.

Остали аутори: Снежана Шпица
број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 20. јан 2019, 23:21) - anonymous [нерегистровани]

Adresa

Kraljevo
Iza kafea Boss
Svi ga znaju, tako da je lako pronaci ga. Telefon ne bih objavljivao. Ovako je bolje.
Nadimak mu je Cvrle

(недеља, 20. јан 2019, 21:19) - stefan [нерегистровани]

stefan

cika cvrle..svi ga znaju zivi blizu bolnice naselje francuska kolonija

(недеља, 20. јан 2019, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

контакт

Можете ли, молим вас, да напишете његову адресу и број телефона како бих могао да га контактирам.