Деда Јован слави 95. рођендан и Јовањдан са 70 чланова породице

Славу, имендан и рођендан и то 95, данас слави и Јован Ћојбашић из Ивањице. Има скоро 70 чланова породице, 15 унука, 21 праунуче и две чукунунуке.

Уз славску свећу Ћојбашићи сваке године славе радост, породицу и традицију. Знају да живот нису бројке, али деда Јованове много говоре. Од седморо деце, доживео је и две чукунунуке Милу и Милицу.

„Све шћерке, сви зетови, сви су добро и та деца исто тако. Ја само се молим Богу да биду добро, да биду здраво. Ја сам се нарадио и добро на крају и не мислим уопште до кад ћу, само они да биду добро“, каже времешни Јован Ћојбашић.

Љубав и приврженост породици несебично је делио, а децу учио да буду вредни и да се поштују.

Дека Јован каже да морају да се воле, да заједно знају да раде: „Да не причам кад понеки почну нешто причат, на пример да не може нико ни ским све то тако не може да се среди. Може, може мора да се ради, нема живота без рада.''

„Брат ми је исто годиште као и мој син. Одрасли су заједно. Више га рачунам као сина него као брата. Сви се слажемо, сестре, брат, сви смо мислим цела наша фамилија и породица, сви смо сложни“, истиче Милица Златић, Јованова ћерка.

Прошао је Јован скоро читав век, а највећа је срећа, каже, да буде са најближима. И сви су на Јовањдан заједно. Породично окупљање прилика је за сусрет пет генерација.

„Самим тим што сви зетови славе различите славе, а и различиту од наше, најмање седам пута годишње се скупљамо овако, плус кад су неке свадбе, рођендани, завршетак факултета, увек нађемо неки разлог да се окупимо“, открива Срдан Ћојбашић, Јованов син.

„Преносимо ту неку традицију да се деца знају, да се друже, и не само преко Фејса, него заиста, лично да се виђају да се посећују, да ли су овде или су негде на страни, али мислим да је то заиста за дањашњу породицу веома, веома битно“, оценила је Љупка Мијатовић, Јованова унука.

Ћојбашићи из Ивањице знају вредности и значај породице. И поштују је по угледу на деду Јована.

Остали аутори: Силвија Пашајлић
број коментара 7 Пошаљи коментар
(понедељак, 21. јан 2019, 20:02) - Драган Гвоздић [нерегистровани]

Поштовани господине из Јужне Калифорније,

Прочитали сте чланак у рубрици Магазин - Занимљивости, самим тим чланак није сврстан у вести. Мада веровали или не ово заиста јесте вест, лепа вест.
Необично ми је драго да сте нам саопштили да ћете бити судија тамо неким Америма, међутим то што ћете бити судија тим Америма је вест за Јужну Калифорнију, а за нас у Србији и ван Србије којима је Србија у срцу је важно да чујемо причу о деда Јовану и његовој здравој породици.
Поздрав и свако добро.

(понедељак, 21. јан 2019, 14:13) - anonymous [нерегистровани]

Браво!

Браво деда Јоване, желимо ти да још дуго поживиш и уживаш у богатству које си стекао радом и мудрим животом. Породица је највеће богатство, а у томе су многи пука сиротиња, јер породица се систематски разара егоизмом, комформизмом и поремећеним вредностима.

(понедељак, 21. јан 2019, 10:18) - anonymous [нерегистровани]

bravo ,bravo, bravo

lepa starost, ako je radio ima kome da ostane,,,

(понедељак, 21. јан 2019, 03:09) - Ja [нерегистровани]

Sta je ovde vest?

Ne znam sta je ovde vest. Ja, na primer, ove nedelje radim jedan teniski turnir za seniore kao sudija i imamo kategoriju igraca 90+ godina, a neki od njih imaju i 96. Hej bre, alo! 96 godina i takmice se na turniru. E to bi bila vest, a ne ovo.
Coveku zelim zdravlja i da pozivi u zdravlju sto duze, a novinarima da nalaze prave vesti.
Pozdrav iz juzne Kalifornije.

(понедељак, 21. јан 2019, 02:08) - nb [нерегистровани]

To je najvece i jedino bogatstvo...

...koje mozemo ostaviti posle nas. Nista drugo.
Srecan 95-ti daka Jovane.

(понедељак, 21. јан 2019, 00:28) - anonymous [нерегистровани]

Ovo je najveca sreca

Deda Jovane, da proslaviš i 100-ti rođendan.
Sa ovakvom familijom, ti si najbogatiji čovek
u Ivanjici i Srbiji. Živeli!

(недеља, 20. јан 2019, 20:49) - anonymous [нерегистровани]

.

Svaka cast ovo je najvece bogatstvo.