Листа најбољих стрипова у 2018. години

Стрипови „До пакла и назад“, „Сат“ и „Линије фронта“ заузели су прво место на годишњој листи најбољих стрип издања у Србији у 2018. години, коју је објавио недељник "Нин".

Дуго година уназад, Нинова листа најбољих стрип издања је једина релевантна листа која се односи на „девету уметност“ и на неки начин представља еквивалент „Нинове“ награде за роман године.

На листи за 2018. годину прво место су заузели стрипови о Првом светском рату.

Аутор стрипа „До пакла и назад“ Марко Стојановић подсећа да је он објављен 11. новембра прошле године, у знак обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата, као и да се у њему појављују многе познате историјске личности.

На стрипу су сарађивали неки од у свету најпознатијих српских стрип аутора, попут Дражена Ковачевића, Леонида Пилиповића, Алексе Гајића, Мирољуба Милутиновића Браде, Милорада Вицановића Мазе, Јована Укропине и других.

Издање је посвећено успомени на оснивача Лесковачке школе стрипа Николу Митровића Кокана, а за два и по месеца имало је чак три изложбе и четири промоције – у Зајечару, Београду, Лесковцу и Варварину.

„Ово није први пут да годину завршавам на овој листи, али је први пут да је стрип који сам радио на врху“, каже Стојановић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. јан 2019, 00:11) - Око Соколово [нерегистровани]

А Линије фронта?

И седма књига Линија фронта ваљда дели прво место?