Музеј кобасица на месту бившег нацистичког логора?

У граду Милхаузену на истоку Немачке планирана је изградња музеја кобасица, на месту на којем се некада налазио нацистички концентрациони логор за јеврејске раднике, наводе медији у тој земљи.

Наиме, на локацију некадашњег логора на ободима Милхаузена планирано је пресељење већ постојећег немачког Братвурст музеја, преноси АП позивајући се на немачке медије.

Немачка државна телевизија МДР објавила је да асоцијација која управља музејом није упозната са историјом поменуте локације, али је да имају жељу да на одговарајући начин обнове сећање на прошлост.

Око 700 Јеврејки из источне Европе било је заробљено у логору у Милхаузену током нацистичког периода, а тај логор је био део много већег концентрационог логора Бухенвалд, који је америчка војска ослободила 1945. године.

Заробљеници оба логора су у то време распоређивани као робови-радници у локалне фабрике оружја, напомиње америчка агенција.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 31. јан 2019, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

Muzej

Pa, realno, po Njemackoj na svakom koraku postoje spomenici zrtvama nacizma. Mislim da je ovo sada pretjerivanje u politickoj korektnosti. Ako je neko na planeti svjestan zlocina iz proslosti svoje zemlje, to su Njemci.