„Вајбер дадиља“ и укротитељ питона, необични огласи за посао

Необични огласи некада су били више изузетак него правило. У последње време и послодавци се труде да буду маштовити како би привукли кандидате.

Интернет и друштвене мреже више од деценију права су огласна табла – од понуда за послове за које нисмо ни знали да постоје, до продаје мува. У једном огласу пише: „Тражи се девојка да ми прави друштво док чува дете“. У другом се тражи „Вајбер дадиља“. Стручњаци тврде да су помало чудни и смешни огласи само мамац, а да се у ствари најчешће нуде сасвим обични послови.

Милош Турински из Инфостуда наводи да је оно што је најактуелније ових дана оглас за бебиситера преко Вајбера.

„Ради се за инострано тржиште, односно Америку. Од наших кандидата се тражи да само познају енглески језик и телефон са Вајбер апликацијом како би преко камера могли да надгледају децу док су родитељи на послу“, каже Турински.

Креативно оглашавање значи и лакше проналажење радника. На оглас за посао јави се просечно 59 особа, а за „Вајбер дадиљу“ за три дана било је више од хиљаду пријава. Прошле године тражио се и кротитељ питона, радно место у самом центру Београда.

Турински наводи да се иза тог огласа крила ИТ компанија.

„Они имају највећи проблем са привлачењем кандидата, јер су генерално у дефициту. Труде се да буду што креативнији да би неко дошао бар да погледа оглас. Иако је у називу огласа стајао 'кротитељ питона', заправо се ради о програмском језику 'пајтон' па је из тога извучено питон“, објашањава Турински.

Ако вам се жури да пронађете радника, добра плата у данашње време чини се није довољна. Да би неко уопште приметио ваш оглас, мораћете да напрегнете вијуге.

Остали аутори: Милица Миловановић
број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 01. феб 2019, 21:01) - anonymous [нерегистровани]

Šta se traži?

Da piton skače kroz hula hop, da ga vrti oko sebe.

(петак, 01. феб 2019, 18:41) - Djoka [нерегистровани]

Pica - majstor...

Znači: Napregnem vijuge i ako pročitam oglas da traže majstor bravara , javim se i zaposlim se kao Pica-majstor...

(петак, 01. феб 2019, 12:09) - anonymous [нерегистровани]

Posao

Neko baš muku muči da nađe posao a neko da nađe radnike.