Кад тата оде на породиљско

Европска унија увела је обавезно плаћено породиљско одсуство за тате, и то најмање 10 дана. Предложене су и мере да сваки од родитеља има право на четири месеца за негу детета. У Србији се годишње роди око 65.000 беба, а истраживали смо колико тате одсуствују са посла због одгајања деце.

Уместо прогнозирања времена метеоролог Драган Михић 9 месеци је пресвлачио пелене, борио се са грчевима и излазио на крај са првим зубићима. И то у два наврата. 2005. због Матије, а затим 2009. због Kсеније.

Драган Михић каже да на послу није било никаквих проблема да оде на породиљско и додаје да су се колеге мало шалиле са њим као и да су морали су да га ставе у фасциклу са породиљама зато што раније није било таквих случајева.

Сама одлука ко ће на породиљско у породици Михић није била тешка. Тежи део била је припрема за долазак новог члана.

„Ишао сам на припреме са супругом док је била трудница где сам учио како се повија, и све те ствари, шведске пелене, обичне пелене и то, тако да било је то једно дивно искуство. Mислим да су после тог искуства мнго јаче везе између деце и мене“, oбјашњава Драган.

Незаборавно породиљско искуство у Србији доживи тек 4 посто очева, показују истраживања. Прошле године око 300 тата били су дадиље, од чега је скоро половина у Београду.

„Укупно говоримо о 132 оца који су остварили ово право у 2018. години, а подаци из ранијих година нам говоре да када је реч о остварвању овог права кад су очеви у питању у порасту. Наиме, 2017. је то било 79 очева, 2016. 69 очева. Да би се остварили ово право и отац и мајка морају да буду у радном односу“, указује секретарка за социјалну заштиту града Београда Наташа Станисављевић.

Процедура и папирологија су исти било да одсуство узима мајка или отац. Ипак, у Удружењу „Родитељ“ нам објашњавају да је више разлога због којих тате ретко одлазе на породиљско.

„Тако да јесте непознаница код послодаваца који нису знали па су и сами одбијали ту неку вољу оца да оде на одсуство, па нееемој, па то је компликовано, па не знамо како да те водимо. Са друге стране јесте та родна подела улога подразумевајућа да је мајка та која треба да се стара о детету годину дана“, каже Драгана Соћанин из Удружења „Родитељ“.

Србија јесте рекордер по дужини трајања одсуства због неге детета у Европи. Међутим, родитељи упозоравају да тих 365 дана протрчи за час и да их прави изазови очекују тек по повратку на посао, јер како кажу мало дете је мала брига, а велико дете велика брига.

Да би родитељске бриге биле лакше потребна је подршака и законодаваца и послодаваца. Можда не би било лоше да следимо пример Шведске где се тати који је користио породиљско одсуство блежи плус у биографији и даје предност приликом запошљавања.

Остали аутори: Јелена Николић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 03. феб 2019, 11:21) - dannyfischer [нерегистровани]

porodiljsko

dva puta preuzeo porodiljsko od supruge od po 3 meseca.... nezaboravno i prelepo... mnogo rada i cimanja ali i nezaboravne lepote...