Прва прослава кинеске Нове године у Србији

Први пут кинеска нова година званично се слави и у Србији. Они који нису успели да оду у посету породицама удаљеним готово 8.000 километара, празник могу да прославе и на Калемегдану.

Кинеска нова година традиционално ствара гужве у авионима и возовима унутар Кине, а гужва је вечерас и на београдској тврђави. Један од домаћина је и кинеска амбасадорка Чен Бо, а међу гостима су премијерка Ана Брнабић и министар културе Владан Вукосављевић.

„Кина и Србија су географски удаљене земље, али срца наших народа уско повезана. Свима желим срећну кинеску Нову годину и породично благостање. Кини и Србији желим просперитет, нашим народима срећу и мир, а да наше пријатељство, попут ових лампиона, исијава величанствену светлост“, рекла је амбасадорка Кине, Чен Бо.

Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да је сарадња две земље одлична и да су неки од плодова те сарадње Пупинов мост преко Дунава, ауто-путеви, реконструкција термоелектрана, а да вечерас имамо привилегију да уживамо у плодовима те сарадње и у култури.

Фестивал траје до 24. фебруара на Калемегдану, а сваке вечери лампиони ће се палити од 17 часова.

Остали аутори: Драгана Биберовић
број коментара 0 Пошаљи коментар