Скоро 350 контејнера испало са брода, обала препуна телевизора и играчки

Холандске власти саопштиле су да је теретни брод, који је на почетку године упао у олују, изгубио неколико десетина контејнера, више него што се првобитно мислило.

Власти су у саопштењу навеле да је са брода, 2. јануара пало најмање 345 контејнера, док је претходно процењена бројка била 291, преноси АП. Власник брода повисио је број након што су преостали контејнери истоварени у луци у Гдањску.

Холандске власти упозориле су претходно јавност да се у контејнерима можда налазе неке опасне хемијске супстанце, а плаже на неколико острва на северу Холандије, биле су прекривене теретом са брода, укључујући телевизоре и играчке које су испале из контејнера.

Операција спасавања како би се уклонило више контејнера са морског дна, почела је крајем јануара и очекује се да ће трајати месецима.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 06. феб 2019, 19:20) - anonymous [нерегистровани]

A osiguranje naivno...

Nije ni osiguravajuca kompanija luda. Oni u ovakvim situacijama procesljaju dokumentaciju, procedure, sertifikate i potraze neku manjkavost, kako bi dokazali da teret nije bio dobro osiguran, te je krivica na prevozniku. Sudjenje ima da traje godinama.

(среда, 06. феб 2019, 16:27) - anonymous [нерегистровани]

Naravno

Da je u dogovoru posade i lučkih radnika ispalo mnogo više, jer je tovar osiguran, a i oni treba malo da se ovajde za pretrpljeni strah.