Школа магије „Хогвортс“ тема „Ноћи Хариja Потера“

Међународна ноћ књига о Хари Потеру одржава се вечерас у бројним земљама света, свуда где има обожавалаца тог планетарно популарног књижевног и филмског серијала.

Поводом ове ноћи, која се организује сваког 7. фебруара, гошћа у Јутарњем програму РТС-а била је Сања Ђурић из Издавачке куће „Евробук“, која објављује популарне књиге о Харију Потеру. Ђурићева је објаснила како изгледа „Ноћ Харија Потера“ широм света.

„Сваке године бира се тема манифестације, ове године је то 'Хогвортс' школа магије, то је веома занимљива и инспиративна тема“, рекла је Ђурићева.

„Широм света током вечери организују се тематски маскенбали и све се наравно дели и прати на друштвеним мрежама помоћу хаштега #HarryPotterBookNight, тако да ћемо и ми моћи да пратимо шта се дешава у другим земљама“, навела је гошћа Јутарњег програма.

Тајна популарности Харија Потера везује се за одрастање генерација и првих седам делова књига о Харију Потеру намењено је популацији тинејџера, а нова илустрована издања књига која су издата у последњих неколико година намењена су правим заљубљеницима у Харија Потера.

број коментара 0 Пошаљи коментар