Дејан зна када ће пасти киша

Мештани Књажевца осим званичне, прате и временску прогнозу свог суграђанина Дејана Илијића – метеоролога аматера који се свакодневно оглашава на свом сајту и друштвеним мрежама. Дејан је инжењер система и мрежа, ради у општинској Управи Књажевац, а метеорологија му је само хоби.

Какво ће време бити сутра? Да ли су нам потребни кишобрани? Како се обући? То су свакодневна питања на која Дејан одговара на послу, улици, у продавници. Екипа РТС-а искористила је прилику да га пита, какво ће време бити у Тимочкој крајини наредних дана?

„Тимочку крајину очекује отопљење и високе температуре за ово доба године. Од уторка нас очекује враћање у зимску атмосферу и зимско време са температурама које су у просеку за фебруар“, каже Дејан Илијић.

У свом дворишту има метеоролошку станицу, где свакодневно прати временске промене и уредно их бележи у климатолошки дневник. Каже да његов организам осећа време.

„Увек сам расположен када постоје дешавања на небу и око нас, а најгоре подносим оне досадне периоде без икаквих дешавања“, каже Дејан.

Услуге метеоролога аматера у Књажевцу, користи и локална радио станица.

„Наши слушаоци воле да буду обавештени управо какво ће време бити у Књажевцу и околини, а ми то од Дејана сазнајемо сваког јутра и могу да кажем да је јако прецизан“, истиче Зденка Тодоровић, водитељка ФКМС Радио Књажевац.

У општинској Управи готово сви знају за Дејанов хоби. Његов колега из канцеларије Горан Голубовић је планинар. Дејан му помаже да утврди какво ће време бити.

„У многим случајевима је погодио, тако да увек узимам његове савете“, каже Горан Голубовић из општинске Управе Књажевца.

Дејан каже да од свог хобија нема зараду, нема спонзоре, али има могућност да никада не покисне – јер препознаје облаке.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. феб 2019, 14:34) - Nedeljko [нерегистровани]

dejan

dejan zna gde spava medved

(понедељак, 11. феб 2019, 12:23) - anonymous [нерегистровани]

I mi imamo Dejana

Leto će biti toplo ako Dejan izađe u majici na Krstovdan ;)

(понедељак, 11. феб 2019, 12:11) - anonymous [нерегистровани]

Аматери

У медицини постоје надри лекари а у метеорологији метеоролози аматери

(понедељак, 11. феб 2019, 12:07) - Nebo [нерегистровани]

Bravo!

Bravo za entuzijazam i sve pohvale Dejanu!
Meteo Knjaževac, rules!

(понедељак, 11. феб 2019, 09:12) - Otto [нерегистровани]

Razum

Da Bog da snagu,i visprenost Dejanu.....To mu želim!