Због једног папира остао без невесте

Александар Савић из Јасенице код Житорађе, због венчања са Филипинком Катарином у Манили, остао је без посла, јер од фирме није добио обећано неплаћено одсуство од месец дана. Уз то, младенци нису могли да обаве грађанско венчање због недостатка једног папира, па се младожења у родно село вратио без невесте.

Александар је шест месеци радио у фабрици „Солемез“ у Житорађи да би сакупио новац за авионску карту до Маниле, где га је чекала изабраница коју је упознао преко друштвених мрежа.

Љубав која је букнула на даљину, и после три године требало је да буде крунисана браком. Да би то тамо и обавио, у Србији је прикупио гомилу папира.

Венчали су се у цркви, али када је требало да обаве грађанско венчање, недостајао му је један папир.

„Тај један документ је био проблем зато што се код нас та два документа зову истим именом“, објашњава младожења Александар Савић.

Пошто нису успели да обаве грађанско венчање, венчали су се у Грчкој православној цркви, где је млада Филипинка променила веру и добила име Катарина.

„Званично у документима она још увек има своје старо име Џенис Паганаван, али проблем је сада што ми грађански сада нисмо званично венчани само због тог једног папира“, додаје Александар.

Иако је против ове везе био његов отац Душан, а када је видео да не може да промени његову одлуку да оде и из далеког света доведе младу, сву своју уштеђевину, од хиљаду евра, дао му је за пут.

„Пристао сам, морао сам, шта ћу. Каже: ја идем па било како идем тамо, па ћу да се женим“, објашњава младожењин отац Душан Савић.

Александар се, међутим, вратио без младе, која без венчаног листа није могла да добије визу. То није био крај његовим мукама, јер га је дочекала и вест да је остао без посла.

„Ја сам тражио то неплаћено одсуство, они су ми прво обећали, али касније су ми рекли да ми се не одобрава, каже Александар.

За нови одлазак на Филипине, уз прибављен папир, Александар више нема пара, а без посла, тешко да ће их ускоро и сакупити. Од мале пензије његовог оца, која једва да је довољна за лекове неопходне за лечење његове болесне сестре, живе сви у кући. Тако ће заједнички живот двоје заљубљених морати да сачека нека боља времена.

број коментара 21 Пошаљи коментар
(петак, 22. мар 2019, 20:25) - anonymous [нерегистровани]

komentatori

umjesto da pomognete tom mladicu i njegovom ocu koji je dao svu ustedjevinu za avionsku karto sinu do Manile , vi se sprdate sa ovim nesretnicima.Sramota od vas zaista.

(петак, 22. мар 2019, 17:16) - anonymous [нерегистровани]

Odgovor na: "Internet je izmisljen protiv srba"

Stvarno nema smisla!! Ne samo što nervira svog starog oca, već se usudio bitanga da svojom tužnom životnom pričom i Vas nervira! Odmah ga tužite za učinjenu psihičku štetu (mada ćete imati silne muke da dokažete da Vam nije urođena) i pretrpljene traume! A ako sud neće da prihvati Vašu tužbu, šaljite žalbe upravi vodovoda u Žitorađi, pa kud puklo da puklo! Ili idite u Strazbur po pravdu! Ja bih njega tužio!

Milojko Dragojković, Svinjište kod Kuršumlije

P.S. A pre svega ću Vas da tužim, jer mi nanosite psihičku bol time što naziv naroda kome pripadam pišete malim slovom!!

(петак, 22. мар 2019, 17:08) - anonymous [нерегистровани]

Ovo je udarna novost danas?

Sta reci, imamo svi neke probleme, vece ili manje.

(петак, 22. мар 2019, 17:07) - anonymous [нерегистровани]

Lele

Al si gu nasao brate taj papir te spasio :-D

(петак, 22. мар 2019, 16:56) - anonymous [нерегистровани]

@Internet je izmisljen protiv srba

Pa koja to nasa mlada hoce da zivi na selu?

(петак, 22. мар 2019, 16:28) - anonymous [нерегистровани]

Trebao je da ozeni neku nasu iz sela mu...

A ta nasa, htela je da se uda? Sumnjam!

(петак, 22. мар 2019, 15:27) - anonymous [нерегистровани]

Veroispovest

"Pobogu" ne mora, ali hvala Bogu moze jer postoji sloboda veroispovesti.

(петак, 22. мар 2019, 14:35) - anonymous [нерегистровани]

Promena vere?

Pobogu, zar se mora promeniti vera kad se ljudi vencaju u Srbiji?
Šta fali da neko ostane musliman, katolik, hindus?

(петак, 22. мар 2019, 14:33) - anonymous [нерегистровани]

San

Jer sam ja tebi Panticu pricao moj san. Ja sam sanjao da sam kapetan od belu ladju. Ti ces da se vratis na posao, to nije problem. Ali, kad ja postanem kapetan od belu ladju.

(петак, 22. мар 2019, 14:30) - anonymousJoe [нерегистровани]

Svaka cast Aleksandre

Slazem se ili otvorite ziro racun za pomoc ili neka drzava/opstina/crkva pomognu. Ne kazu koliko mladic ima godina, ali mislim samo kod nas na Balkanu da ti sa 30 roditelji zabranjuju da se zenis/udajes - tragikomicno.