Необичан хоби грађевинског инжењера

Прављење дечјих постељина за Јовану Кондић Радојичић, грађевинског инжењера, био је хоби којим је испуњавала време током породиљског одсуства, а данас јој је посао у коме ужива.

Прво је купила машину за шивење, затим научила да је користи уз мамину помоћ. Три године касније, кућа Јоване Кондић Радојичић пуна је постељина, ћебади и оградица за малишане. Све је почело када је добила своје дете.

„Прављење постељина је почето из чисте љубави према раду и креативности и самим тим сам хтела сама да направим неку постељину по својој замисли да буде уникат“, објашњава Јована Кондић Радојичић, власница „Коко бејби шика“.

У изради користи памук и полиестерску пену. Најзанимљивији део јој је, каже, креирање дезена, али с обзиром да има двоје деце, тај посао не може да ради током целог дана већ тек када девојчице оду на спавање.

Њене постељине у једном породилишту су прво што осете новорођене бебе. Прошле године донирала је 60 комплета породилишту у ком се и она породила.

„Желела сам да улепшам бебама долазак на свет и њихове прве фотографије из породилишта“, наводи Јована.

Уз помоћ целе породице успева да постигне све. Кораке којима је ишла, не би мењала.

„Поново бих уписала Грађевински факултет зато што је занимање грађевинског инжењера изазован, креативан и веома одговоран посао, а завршивши Грађевински факултет научила сам да све може да се постигне истрајношћу, упорношћу и радом“, истиче Јована Кондић Радојичић.

Прављење постељина од почетка је за Јовану био хоби на породиљском боловању. Иако су девојчице веће, а боловање се ближи крају, машину за шивење не намерава да склони.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 21. апр 2019, 12:42) - anonymous [нерегистровани]

Postelja zvezdanog neba

Deci su važna mesta na kojima se sanja ...