Орални секс као политичко питање

Председник Уганде већ дуже време најављује да ће у тој држави забранити орални секс, упозоравајући на полно преносиве болести. Очекује се законско решење.

Јовери Мусевени, председник државе на истоку Африке, која броји око 40 милиона грађана, упутио је, на конференцији за медије, јавно упозорење о забрани практиковања оралног секса.

Још 2014. године, Мусевени је изјављивао да орални секс изазива преношење паразита. Исте године потписао и закон о хомосексуалцима, према коме је у Уганди забрањено бити геј.

Тада је учинио кажњивим и дело непријављивања особа хомосексуалне оријентације. Грађани Уганде ризикују да буду осуђени на доживотну робију ако се докаже да упражњавају хомосексуалне односе.

Председник Мусевени окривио је странце да утичу на грађане Уганде како би практиковали орални секс, који је прогласио погрешном праксом. „Уста служе за јело, не за секс, зна се где је сексу место“, рекао је Мусевени.

Иначе, Мусевини је председник Уганде већ 33 године. Учествовао је у свргавању Идија Амина. Године 2006. укинуо је временско ограничење трајања председничког мандата.

Осим забрана које се односе на хомосексуалне односе, познат је и по томе што је низом мера, успео да смањи број оболелих од сиде у Уганди.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. апр 2019, 00:13) - anonymous [нерегистровани]

Logika

Ako je problem u bolestima koje se prenose seksom, a imajući u vidu da je velika većina stanovnika planete hetero, zdrava logika kaže da je trebalo da uradi upravo suprotno - da zabrani heteroseksulace i dozvoli samo gejeve. Osim toga, ne vidim kako će prelazak sa oralnog na klasični seks da promeni bilo šta. Biće da je jedini lek ipak u lečenju i besplatnim kondomima za sve.

(недеља, 21. апр 2019, 20:08) - anonymous [нерегистровани]

razlicit ugao

A jel on mislio da podigne nivo higijene, zdravstva i odgovornosti. To bi doseglo dalje nego njegove metode. njegova metoda ce samo da poveca licemerstvo, korupciju i kriminal.