За шетњу кроз Будву без мајице казна 500 евра, у купаћем 600?

Општина Будва планира да уведе ред у свакодневно функционисање града. Тако, по угледу на суседну Хрватску, планира да уведе казне за шетњу без мајице у износу од 500 евра, а за шетњу у купаћем костиму 600 евра. Они који једу и пију на јавној површини биће кажњени са 700 евра.

Надлежне службе у Будви позвале су грађане да због значаја Одлуке о комуналном реду у свакодневном функционисању града, грађана, привредних субјеката, туриста, као и њиховог односа према заједничким јавним површинама, у што већем броју помогну својим сугестијама у креирању нацрта Одлуке о комуналном реду, јавља РТВ Будва, а преноси Радио-телевизија Црне Горе.

„Важност ове одлуке, као и правила и ограничења понашања на јавним површинама могуће је сагледати у одлукама градова суседних држава где је, примера ради, на Хвару туристима истакнуто обавештење о правилима и казнама које их очекују у случају непримереног понашања, па тако за шетњу без мајице, предвиђена је казна од 500 евра, у купаћем костиму 600 евра, док казна за јело и пиће на јавној површини износи 700 евра“, навели су из надлежних општинских служби.

Одлуком се, како кажу, могу прописати и разна друга правила понашања која би регулисала комшијске проблеме паркирања, сушења веша, одлагања смећа, изгледа зграда, гласне музике итд.

Како ова одлука произлази из Закона о комуналним дјелатностима, из надлежних општинских служби истичу да је потребно да сви грађани узму учешћа у њеном формирању.

„Због горе наведеног, Јавни позив за претходно консултовање трајаће два месеца, како би се припремио нацрт одлуке о комуналном реду који ће бити на јавној расправи у продуженом року, да би сва заинтересована лица кроз ову одлуку могла решити проблеме који до сада нису били дефинисани постојећим прописима“, кажу надлежне општинске службе.

број коментара 59 Пошаљи коментар
(среда, 03. јул 2019, 15:10) - anonymous [нерегистровани]

Ja

Nikada u crnu goru

(среда, 03. јул 2019, 15:06) - anonymous [нерегистровани]

Ja

Nikada u crnu goru

(уторак, 28. мај 2019, 17:47) - PRAVI budvanin [нерегистровани]

Ne odustaj brate moj

Ne daj se, evo kod mene imas sve gratis, nece vise biti ni 5-10 eura po osobi kako je krenulo sa nekadasnjih 20-25.
Nego dzabe i idemo goli na komunalnu inspekciju, pa nek pridju ako smiju:)

(уторак, 28. мај 2019, 17:43) - PRAVI budvanin [нерегистровани]

I njemcima i englezima

Nije tacno brate moj, srbijanci ne setaju polugoli, kulturan narod, nego ovi englezi nepristojni i njemci, a da vidis skandinavce tek, sram ih i stid bilo, umjesto da se busaju po Evropi, oni bi u CG da prosipaju... :)

(уторак, 28. мај 2019, 17:31) - PRAVI budvanin [нерегистровани]

E jeste vala

Ovo su tacno smislili oni stari budvani sram ih bilo i stid, lopovi jedni nikad im nije dosta:) bice njima prazne plaze pa ce moci kao nekada ko ljudi da se kupaju i uzivaju tu u svom malom mjestu:)) bice oni zeljni polugolih mackica sa cijenom pozadi i svih onih sto nemilice trose gdje god se okrenu, nek im za inat odu u sva druga elitna ljetovalista gdje se moze sve sto svakom padne na pamet:)))
Ne moraju danas ni jezik znati, sta ce im CG, ima Google translate, milina ...

(уторак, 28. мај 2019, 17:21) - PRAVI budvanin [нерегистровани]

Tako je

Bravo, ti si sve najbolje povezao od svih, ja mislim da ni ti ne znas sta bi ovdje kad bi dosao:)

(уторак, 28. мај 2019, 17:17) - PRAVI budvanin [нерегистровани]

Podrska

U pravu si Mirko, svako treba da ide gdje mu se svidja, ako za to ima dovoljno dubok dzep...

(уторак, 28. мај 2019, 13:39) - anonymous [нерегистровани]

Ccc

Ma dajte molim vas. Covjek crnci k'o zivotinja citavu godinu da bi sebi priustio odmor provod i uzivanje i vi cete bas to zabraniti... Van svake pameti

(субота, 25. мај 2019, 21:51) - Turista [нерегистровани]

Pih

Tačno samo budala može ovo uvesti u zakon. Ko da je manastir a ne najposjećenije turističko ljetovalište u CG. Svaka čast, treba biti ovoliko glup!

(петак, 24. мај 2019, 11:55) - anonymous [нерегистровани]

A

Tako je!