Колико људи је потребно да би се попило 18.012 литара кафе?

У свету од 7,7 милијарди људи, заиста је тешко издвојити се. Како би показали своје квалитете, становници једног градића у Колумбији, покушавају да се упишу у Гинисову књигу рекорда. Такмичарска категорија – кафа.

Колумбијски градић Чинчина покушава да обори два Гинисова рекорда: један за највећу шољицу кафе на свету, други за највећи број људи који ће ту кафу дегустирати.

Огромна шоља направљена је на лицу места, на градском тргу Чинчина, заједнице у срцу планинског региона Колумбије. Може да прими око 20 тона једног од најомиљенијих напитака којим многи започињу дан широм света.

„За први рекорд, највећу шољицу кафе, потребно је минимум 18,012 литара. За други, потребно је најмање 739 људи да је попије“, наглашава Наталија Рамирез, представница главног светсог тима за евиденцију рекорда. 

Истичући локалну културу и значај произвођача земљорадника, организатор догађаја рекао је да ће се још неколико дана сачекати до званичног проглашења рекорда, све док представници Гинисове књиге детаљно не провере све чињенице.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. јун 2019, 19:34) - Bojan [нерегистровани]

Predlog

Sarajevo je sledeći da popije kahvu iz fildžana. Bez gatanja molim.