Ирац и Осјечанка Шумадију заволели на први поглед

Ијан и Далида Кофи, Ирац и Осјечанка, у браку су 15 година. Пре пет година из Даблина су се преселили у Добрачу, село код Крагујевца.

Као економиста са одличним знањем енглеског језика, Далида 2005. године у потрази за послом одлази у Даблин.

Са својим мужем, инжењером, механичаром и страственим бајкером Ијаном – сваког лета посећивали су Далидину породицу у Новом Саду и упознавали друге крајеве Србије.

Шумадију су, кажу, заволели на први поглед и 2016. године одлучили да продају кућу у Ирској. Далида је напустила посао, а механичарску радионицу пребацили су у Добрачу, код Крагујевца.

„Шумадија је најлепши део Србије. Због посла којим се бавимо морали смо да бирамо локацију која ће бити централна. А Шумадија је центар“, рекла је Далида Галијаш Кофи.

У механичарској радионици Илија (како мештани и пријатељи сада зову Ијана) поправља моторе, а Далида помаже око папирологије, кажу да овде имају много више посла.

„Србија је јако добра земља, има много људи који воле моторе, а ми имамо сервис за то. У европским земљама се само жури, а ја волим овдашњи живот“, истиче Ијан Кофи.

Ту долазе мотоциклисти из целе Србије па и Европе да поправе своје двоточкаше, а имају времена и за дружења.

„Србија је јако богата земља. Има јако добре људе, ја волим тај тип људи и мислим да ће Србија бити мој дом целог живота“, нагласио је Ијан.

У свом малом рају који су створили у Добрачи, поред брачног пара Кофи ту је и пет паса, два своја љубимца су повели из Ирске, а остале су удомили по доласку. Ијанова жеља је да још боље научи српски, а Далиди су, како нам је рекла, све жеље испуњене.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 12. јул 2019, 21:18) - Ноћни Вук [нерегистровани]

10

Одличан мајстор,још бољи људи...

(петак, 12. јул 2019, 20:06) - anonymous [нерегистровани]

wiena

Pozdrav prijateljima

(петак, 12. јул 2019, 17:08) - Марија К [нерегистровани]

папирологија

Заиста лепа прича. Само: реч "папирологија" је жаргонска и никако не приличи прилогу на Националној телевизији. Заиста заболи чути и прочитати је у прилогу.

(петак, 12. јул 2019, 16:52) - Sasa pariz [нерегистровани]

Fantasticno

Kad tako nesto procitam,da stranac toliko za voli srbiju da ostane da zivi. To je fantasticno. Moju zenu 16 godina nemogu da nagovorim na tako nesto sve hocemo dogovoricemo se . A odrasta u srbiji. Nije htela na Selo 4 km od centar grada, kupi osam stan u centru grada jel joj se videla lokacija i stan . Bice mozda jednog dana

(петак, 12. јул 2019, 13:48) - anonymous [нерегистровани]

lepo coveku kad procita

Nisam vlasnik motora, ali mozda navratim do radionice u neko doba. Osecam da je atmosfera super u tom okruzenju. Pozdrav :)