Пентагон користио крпеље као биолошко оружје?

Неки чланови Представничког дома САД страхују да је Пентагон експериментисао на крпељима, а онда их и пустио у јавност што је изазвало ширење лајмске болести, од које у САД болује 300.000 људи.

Лист Рол кол, специјализован за покривање свих дешавања у Конгресу и Кепитол хилу, преноси да је Представнички дом одлучио да подржи амандман на закон о одбрани 2020. године, који би захтевао да министарство одбране провери спекулације о лабораторијски модификованим крпељима.

Републикански парламентарац Кристофер Смит из Њу Џерзија написао је амандман, који захтева од главног истражитеља Стејт департмента да спроведе истрагу и поднесе извештај о томе да ли је министарство одбране између 1950. и 1975. године експериментисало на крпељима и другим инсектима да би их користило као биолошко оружје.

Уколико истрага утврди да је постојао такав или сличан програм, истражитељ ће морати да провери и утврди да ли су неки од инсеката коришћених у огледима побегли или намерно ослобођени из лабораторија.

„Потребни су нам одговори и то одмах“, рекао је Смит за Рол кол.

Годинама круже спекулације о томе да су стручњаци у лабораторијским постројењима за проучавање животињских болест на острву Плам близу Лонг Ајланда и у Форт Дерик у Мериленду можда инфицирали инсекте како би развили биолошко оружје.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2019, 06:43) - anonymous [нерегистровани]

Istina

Zna se da je krompirova zlatica došla iz Amerike.. Takodje filoksera a onda ambrozija koja se širii Evropom i izaziva alergiju kod miliona ljudi. A da ne oričamo o virusima.Toliko o Americi. Dušan

(среда, 17. јул 2019, 00:29) - Stefan [нерегистровани]

Prijatelji

Pa da je lajmska bolest toliko rasprostranjena bila kao danas covek bi nestao do sada kada sno ziveli po poljima i travi i sumama. Ma nisu ameri nista eksperimentisali

(уторак, 16. јул 2019, 22:58) - брусница [нерегистровани]

крпељ

Прележао лајмску болест 1974 године. Заражени крпељ ме ујео у згради САНУ у Кнез Михајловој 35. Прва дијагноза била - леукемија. Спасао ме академик,проф.др Златибор Петровић тад директор Института за ветерину на Ветеринарском факултету. Документација сачувана.

(уторак, 16. јул 2019, 19:56) - vihor [нерегистровани]

slučajnosti ne postoje

Hmmm, a ovde u zadnjih 5-6 god. lete komarci koji terorišu stanovništvo virusom Zapadnog Nila

(уторак, 16. јул 2019, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

I kada će

Amerika da plati ostatku sveta za štetu koju su naneku i koju još uvek nanose ovakvim delovanjem?