Омиш, "зебра" страдала због саобраћајне гужве

Град Омиш у Далмацији, и поред свих природних лепота које нуди, у хрватској јавности је најпознатији по несносним саобраћајним гужвама током летње сезоне. Зато су се надлежни одлучили да у центру града који Јадранска магистрала дели на два дела, уклоне три пешачка прелаза.

Предузеће „Хрватске цесте“, у покушају да реши овај деценијски проблем, уклонило је три пешачка прелаза у центру Омиша, али је овај потез изазвао негодовање и подсмех у хрватској јавности, прености портал Индекс.

Званичници су саопштили да је ова акција спроведена на основу обимног елабората који је израђен с циљем да се повећа проточност саобраћаја кроз град Омиш, јер велики број пешака, посебно у туристичкој сезони, који користе пешачке прелазе, заустављају пролаз возила и тако изазивају застоје.

Елаборат је урађен на основу бројања протока возила и пешака и анализе саобраћајних токова. „Хрватске цесте“ су израдиле и нови план рада семафора, који ће бити постављени по завршетку туристичке сезоне.

Ово брисање пешачких прелаза довело је до неочекиваних проблема. Како су људи годинама били навикли на њих, да би их спречили да ту и даље прелазе магистралу, надлежни су поставили и импровизовану ограду на тротоару.

У Омишу на потезу од око 500 метара постоји десет пешачких прелаза, тако да никоме није јасно како ће брисање ова три решити овај деценијски проблем. Незадовољни грађани се питају шта се дешава са обилазницом око Омиша чија изградња је обећана још у време СФРЈ.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 16. јул 2019, 21:28) - Tito [нерегистровани]

Darko

Vjerovatno vlast ceka da se Tito digne iz groba da to rijesi.