Тврдили да је порез против божје воље, стигао „хладан туш“ из суда

Хришћанској породици на Тасманији, која је одбила да плаћа порез на добит зато што се „косио са божјом вољом“, наређено је да плати 1,4 милиона долара аустралијској пореској служби.

Рембертус Корнелис и Фани Алида Бирепут нису платили порез на добит од 2011. године, због чега је 2017. године њихова фарма заплењена.

„Ништа не дугујемо јер смо сви ми божји“, рекла је Фани Алида.

Брат и сестра су се сами бранили пред Врховним судом Тасманије, након што нису платили 930.000 долара на име пореза на добит, преноси Еј-Би-Си њуз.

Рембертус Корнелис тврдио је пред судом да је божји закон „врховни закон ове земље“ и да терање људи да плаћају порез слаби њихову зависност од бога, што је чин који води до „проклетстава у облику суша и неплодности“.

„Уколико верност богу заменимо верности Комонвелту, то би значило побуну против бога чиме би била прекршена прва заповест“, рекао је Рембертус Корнелис.

Упркос томе што је судија Стивен Холт рекао да сматра да су Бирепутови искрени у свом веровању, ипак је истакао да Библија ни на једној страници не спомиње ништа што иде у прилог њиховим аргументима.

„Према мојем мишљењу, у Библији се наводи да цивилно право и божји закон функционишу потпуно одвојено“, рекао је Холт.

На крају им је наређено да, на име дуга и камата, плате више од два милиона аустралијских долара, односно 1,4 милиона америчких долара.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. јул 2019, 20:11) - anonymous [нерегистровани]

bilo i biće

@Bozji zakoni su vazili, dok je Bog bio na zemlji, ali......; bogu božje caru carevo.

(четвртак, 18. јул 2019, 20:10) - anonymous [нерегистровани]

proguglaj malo

@Trebali su da traze izuzece "sudije", jer.......; da se nisi malo preračunao za Bombaški proces (suđenje drugu TIti), on se desio 1928 godine, kamo sreće da je bio 1937.

(четвртак, 18. јул 2019, 13:54) - anonymous [нерегистровани]

Trebali su da traze izuzece "sudije", jer.......

........je on najverovatnije - "komunista"! Secam se kako je na bombaskom procesu 1937 god, u Zagrebu na sudjenju drugu Titu, on se tako branio, da je rekao da priznaje sud samo svoje - partije!!!

(четвртак, 18. јул 2019, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

Bozji zakoni su vazili, dok je Bog bio na zemlji, ali......

........od kada je Bog proteran sa zemlje, sada na zemlji vlada - "lucifer"!?

(четвртак, 18. јул 2019, 12:07) - anonymous [нерегистровани]

Hahaha

Stigla ih bozija kapljica :D