Београд међу најбољим локацијама за снимање реклама

Српска престоница је пре неколико сати номинована за једну од најбољих локација за снимање реклама. Предложен је од Холивудске асоцијације која снима широм света.

Београд међу најбољима, после рекламе која је снимана на Теразијама, у Узун Мирковој, у новобеоградским блоковима и на Савском мосту. Додела награда је 21. септембра у Лос Анђелесу.

Пре тачно једне деценије почела је кампања Снимајте у Србији. Страни филмски радници уочили су потенцијале и позната имена из света филма почела су да снимају код нас. Међу првима – Рејф Фајнс.

„Џони Деп је снимао свој пешн проџект, да тако кажем, филм Minamata у којем је Београд заменио Токио и Њујорк из шездесетих година. То говори у прилог архитектуре коју можемо да понудимо. Имали смо и неколико ТВ серија које су снимане са америчким ТВ звездама, имали смо прилику да гледамо Криса Нота у серији Титаник“, истакла је Милица Божанић из Српске филмске асоцијације.

Све што је под отрвореним небом филмска је локација. Осим Београда, издвајају се Смедеревска тврђава, Петроварадин, али и Стара планина, Златибор, Тара. Галерија фотографија прва је онлајн база са 250 филмских локација у Србији. Коначни збир 2.000 снимајућих дана, а наша земља понудила је филмским радницима и подстицајне мере.

„Били смо конкурентни у почетку захваљујући ценама и трошкови су били јефтинији, али сада та трка постаје доста оштрија и важно нам је да осим локација и трошкова понудимо и наше филмске професионалце који заузимају све значајнију улогу у пројектима“, објашњава Божанићева.

Пошто су снимили филм који је за само три недеље видело више од три и по милиона гледалаца, индијска продукцијска кућа направила је мини-филм од сцена снимљених у Београду са поруком „Београде, хвала на љубави и подршци“.

То је добра реклама, а на нама је да, када странци снимају филм и због тога затворе по коју београдску улицу, будемо стрпљиви. Баш као што се и они труде да не ремете много живот у главном граду.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. јул 2019, 19:06) - Slobodan [нерегистровани]

Gde ima volje ima i buducnosti!

Lepo, jos kada bi napravili saobracajnu zaobilaznicu oko Beograda, da teretni saobracaj ne vozi kroz centar grada i kada bi doveli sve te divne fasade iz proslosti u njihovom originalnom stanju, a mozda jos i koje podzemno i nadzemno parkiraliste i ekstra parkiralista sa punjacima za elektricne automobile, a ni otvoreni - letnji autobisi, nebi bili bas na odmet, Beograd bi zaista bio grad za uzivanje!