Наса покренула истрагу да ли је са свемирске станице почињено кривично дело

Америчка астронауткиња Ени Маклејн је оптужена да је током боравка на Међународној свемирској станици неовлашћено улазила на банковни рачун своје бивше партнерка Самер Ворден.

Ворденова је поднела тужбу надлежној институцији пошто се Маклејнова недавно вратила на Земљу.

Оптужена астронауткиња је за Њујорк тајмс, преко свога адвоката, навела да јесте приступала банковном рачуну, али није имала зле намере, већ је само хтела да провери да ли је са кућним буџетом све у реду.

Тачније, хтела је да провери има ли на рачуну довољно новца за бригу о сину кога су заједнички одгајале док су биле заједно.

Маклејнова и Ворден, обе запослене у америчком ваздухопловству, ступиле су у брак 2014. године, али је Ворден четири године касније затражила развод.

Ени Маклејн је завршила престижну војну академију Вест поинт и била је војни пилот у Ираку. Провела је шест месеци на Међународној свемирској станици, а требало је да буде и део свемирске шетње прве потпуно женске посаде која је отказана због неадекватних одела.

На Међународној свемирској станици бораве астронаути из пет земаља - Сједињених Држава, Канаде, Јапана, Русије и неколико европских земаља. Законски оквир који су уредиле државе власнице каже да се закон појединачне државе примењује на појединце и власништво у свемиру.

Званичници Насе су у саопштењу за Њујорк тајмс навели да немају информацију да је на свемирској станици почињено било какво кривично дело.
број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 25. авг 2019, 03:04) - anonymous [нерегистровани]

Re: Novac je najvaznija stvar na zapadu

"Znaci nije imala poverenja u svoju partnerku."
PRESTANITE SA LUPETANJEM:
Nazalost, nije samo na Zapadu. U nasoj Srbiji premlate ili ubiju ljude za $20-tak.
"Deutche penzosi" ne smeju da se vrate da bi u Srbiji provodili penzionerske dane iz straha da ih "dzabolebonje" nebi pljackali ili ubili - zbog novca. Zalosno je to da stalno upiremo prste u nekog drugog za sve, a ne vidimo svoje "dvoriste". To isto vazi za citavu nasu dijasporu.

(субота, 24. авг 2019, 22:39) - anonymous [нерегистровани]

Neovlasceno usla

Hakovala ili imala sifru?

(субота, 24. авг 2019, 22:07) - anonymous [нерегистровани]

Одлазиш, одлазиш...

... рушиш ми свеее!

- ал' новце да не дираш.

(субота, 24. авг 2019, 20:12) - Mile Isakov [нерегистровани]

Novac je najvaznija stvar na zapadu

Znaci nije imala poverenja u svoju partnerku.