Izazov na društvenim mrežama koji je zaludeo planetu

U proteklih nekoliko dana svet je zaluđen novim izazovom na društvenim mrežama pod nazivom "10 Year Challenge". U ovoj igri učestvuju planetarno popularni muzičari, glumci i političari, ali i lokalno poznate ličnosti pojedinih zemalja.

Svoju popularnost u proteklom periodu izazov 10 Year Challenge primarno je stekao na Instagramu i Tviteru, ali se takođe polako širi i na Fejsbuk.

Ovaj izazov se sastoji u tome da korisnici postave svoju fotografiju koja je nastala pre deset godina na neku od društvenih mreža, a veliki broj učesnika u igri se odlučuje da na primer, pored svoje fotografije iz 2009. godine postavi i neku nedavno nastalu fotografiju.

Ovo, međutim, žele da iskoriste i aktivisti za zaštitu prirode kako bi pokazali koliko se planeta Zemlja promenila u poslednjih deset godina.

Godina je počela lošim vestima o klimatskim promenama s obzirom na to da je protekla godina bila godina u kojoj su okeani bili najtopliji, a i led na Antarktiku se topi brže nego ranije.

Brojne stranice i društvene mreže su preplavile fotografije planete Zemlje pre deset godina i sada aktivisti žele skrenuti pažnju javnosti da je promena hitno potrebna, prenosi portal Kliks.

Većina fotografija prikazuje topljenje leda i zagrevanje Zemljinih polova.

broj komentara 4 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. jan 2019, 14:51) - bot [neregistrovani]

auuuu brate

koliko si ti opterecen majko mila... smanji malo filmove, veseli se zivotu i svakom novom danu... nemoj i ti posle celog dana i cele noci na drustvenim mrezama da krenes u pohod jer si shvatio da si usamljen?

(utorak, 22. jan 2019, 08:18) - anonymous [neregistrovani]

PaŽnja: Sakuopljanje licnih podataka!

Slike koje se postave na #10yearschallange služe isključivo za eksperiment CIA "automatizovano prepoznavanje lica" ... svaka od fotografija se koristi za usavršavanje algoritma prepoznavanja...!
A vi sad postujte... :-)

(subota, 19. jan 2019, 23:14) - anonymous [neregistrovani]

Citaj opet tekst i ne lupetaj o slikama srbije.

Da se tekst odnosio na srbiju, pa da se kaze, ima slike srbije i njenih prirodnih lepota. Ali bitno da se neko pravi pametan. Po ovom tekstu i dokaznom materijalu, uskoro nece ni biti srbije, a kamoli ostatka sveta.

(subota, 19. jan 2019, 17:30) - anonymous [neregistrovani]

uz priorodu

treba stavit i slike srbije