Britanija preispituje politiku prema „Huaveju“ i 5G mreži

„Britanska vlada će preispitati svoju politiku prema kineskoj kompaniji i 5G mreži i izdati saopštenje kada bude spremna“, izjavio je portparol premijerke Tereze Mej, odgovarajući na pitanje o tome da li su američke sankcije uverile vladu da preispita svoju strategiju.

Trampova administracija stavila je kompaniju „Huavej“ pod stroge sankcije u sredu. Britanski ministri su se složili da dozvole „Huaveju“ ograničenu ulogu u izgradnji delova svoje 5G mreže, iako konačna odluka još nije objavljena. 

Na pitanje da li će vlada preispitati odnos prema „Huaveju“, portparol je rekao: „Kao što znate, u odnosu sa 'Huavejom', mi razmatramo pravi pristup politici prema 5G i kada objava bude spremna, sekretar kulture će obavestiti parlament.“

Prema njegovim rečima, Vlada je posvećena tome da osigura da telekomunikacione mreže u Velikoj Britaniji budu potpuno sigurne, i svaka odluka će proći ozbiljnu i „tehničko-informacionu“ procenu rizika.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 18. maj 2019, 01:22) - anonymous [neregistrovani]

kakvo je to ludilo?

5G treba usporiti i preispitati bez obzira ko ga proizvodi, istok ili zapad, 5G je neproveren po zdravlje i normalan zivot. Nije Huavej ni bolji ni losiji od Verajzona ili Sprinta, 5G je jednaka nepoznanica i ne sme se ubaciti medju ljudske zivote na bilo kakav neproveren nacin, narocito ne u obimu kako malobrojni kapitalisti to zele.