Kako da vaš automobil sa „evro 3“ motorom položi ispit

Za manje od četiri godine Srbija je uvezla više od 500.000 polovnih vozila i platila ih najmanje milijardu evra, a vozni park u našoj zemlji je gotovo punoletan. Nikom zato nisu nejasni razlozi zbog kojih se najavljuje zabrana uvoza automobila sa „evro 3“ motorom. Nejasno je, međutim, šta će onda voziti svi oni koje vozila, iako stara, još služe.

Od 21. jula automobilima će se na tehničkim pregledima meriti izduvni gasovi. Novinar RTS-a koji prati ovu oblast Dragan Milutinović ističe da zbog toga mnogi "polovnjaci" sa evro 3 motorom neće moći da polože ispit.

U 65 odsto slučajeva njima su skinuti katalizatori i DP filteri koji prečišćavaju azotne okside.

„Katalizator je prodavan i za 50 evra na crnom tržištu. Ti katalizatori nisu čak ni kod nas završili na reciklaži, već u susednim zemljama. U katalizatorima su plemeniti metali koji se pretapaju i mogu da budu veoma naplativi na tržištu“, naveo je Milutinović.

Miloš Petrović iz Asocijacije uvoznika automobila ističe da imamo najstariji vozni park u Evropi. Procenjuje da čak 1,2 miliona vozila neće moći da prođe tehnički pregled.

„To su savesni kupci, kupili su šta su mogli za svoj novac. Nemojte dozvoliti da opet kupuju nešto što je tehnički neispravno, što Evropa već reciklira i onda neće moći da registruje. Dajte da te automobile vratimo u ispravno stanje, sredimo katalizatore“, rekao je Petrović.

Vozači, dakle, treba da obezbede da je njihov automobil dobro servisiran i da je katalizator čist.

„Onda ćete moći sasvim sigurno da koristite svoj automobil. Ako baš imate problem, upotreba će biti ograničena, odnosno nećete moći u Knez Mihailovu da idete sa automobilom“, objasnio je Petrović.

Automobili koji polože ispit dobijaće registracionu nalepnicu koja će imati oznaku koji standard zadovoljavaju.

Milutinović navodi da bi na osnovu njih trebalo da se procenjuje ko sme da uđe u grad kada je visoko zagađenje, kao što se radi u Sarajevu.

Njegov savet je da se poboljša sistem javnog prevoza i poveća upotreba lake železnice koju Beograd ima. Kada bi prevoz bio jeftiniji i kada bi postojao parking za vozila na ulazu u grad, vozači bi mogli da presednu u gradski prevoz, čime bi se u beogradskim opštinama smanjilo zagađenje.

broj komentara 36 pošalji komentar
(subota, 18. jan 2020, 12:27) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor

A šta misliš da autobus manje zagađuje vazduh nego krš auto od 500€?
Vidi se koliko si obrazovan.
Danas se drugačije živi nego u srednjem veku kada su se bogataši vozili kočijama, mrzi me da ti sad pišem šta se sve od tada izmenilo tako da ljudi moraju da imaju auta pa makar kakva

(petak, 17. jan 2020, 11:30) - Sasa [neregistrovani]

Nebuloza teska

To znaci da ce nam dozvoliti uvoz euro 3 do odredjenog datuma,i da ce ta vozila proci carinu i amss potvrdu i onda na otpad... sve je to plan nemaca i ostaloh da izvezu starija kola tipa euro 4 i euro 5 na jeftinija trzista a da oni kupiju novo... jer oni imaju daleko veci standard i mogu... a mi da kupimo njihov otpad koji ako je u dobrom stanju je mozda i daleko bolji od tih novijih automobila... primera radi bmw e46 ili audi iz 2002,2003 je bolji nego novi klio korsa polo ili tako nesto... i bolji i sigurniji... tako da sve je to necije maslo a ne ekologija o kojoj se toliko prica............... nedamo krseve nase

(subota, 11. jan 2020, 16:09) - anonymous [neregistrovani]

Ćumurane

Ekologija ? Pa, krenite putem od Majdanpeka do Donjeg Milanovca i uverite se da su svi automobili ekološki. Naime, Na ovom potezu postoji bezbroj ćumurana da od njihovog dima ne može da se diše u sezoni pravljenja ćumura. I nikomm ništa. Ovo sa automobilima je kriminalna priča koja puni nečije džepove.

(četvrtak, 28. nov 2019, 00:30) - GuruSerbiaHah [neregistrovani]

pf

poenta je bila da se srbiji uvale ti automobili tj da se srbiji uvali djubre o kom srbija posle mora da se brine i uvoz djubreta je mogao da pocne. 500000 po tonu 500000 tona djubreta iz eu. Samo u srbiju. Tako se izvozi djubre. Reciklaza je skupa a mi ni nemamo kapacitete za bilo kakav veci obim reciklaze. Znate, neko je uzeo pare da to izorganizuje kako bi srbija primila enormne kolicine djubreta. Ne radi se samo o authjma. Tu su i televizori tehnika i ostalo djubre. Nije to samo eto uvozi se i to je to. To nije to. To je podvala da ti uvale milione tona otpada.

(nedelja, 24. nov 2019, 16:14) - MMS car Auto [neregistrovani]

Euro3

Zar je trebalo da uvezemo toliki krs od auta iz EU pa tek onda da shvatimo da smo pogresili.

(sreda, 20. nov 2019, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

pendula

Ali onda ce drzava da izgubi novac, jer takvi najvise kupuju gorivo i voze auta, pa ce i tebi da se smanji plata na 27.000 din, pa ces i ti da kukas kako nemozes da kupis auto, s druge strane, neka ukinu akcizu na plin i subvencionisu voznju na plin, TNG svaki auto pretvara u euro 7 standard.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 17:45) - DrMr [neregistrovani]

@Ma da euro 8

A jel Srbija ima toliko razvijenu privredu i veliki izvoz, da bi minimalac bio €1500 to te nije briga,ili ne znas na osnovu cega se odredjuju minimalne zarade.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

Auto

Gde ti živiš,a gde 80 posto ljudi

(ponedeljak, 18. nov 2019, 12:14) - anonymous [neregistrovani]

Slažem se

I treba da se rešimo neispravni automobila. Žao mi je za one koje ne mogu da voze ispravna auta ali nismo ostali krivi. Zašto da naša djeca udišu loš zrak? Održavanje auta i neće biti problema, ako ne možete onda za vas nije auto nego autobus ili bicikl.

(ponedeljak, 18. nov 2019, 12:09) - tehnicki pregled [neregistrovani]

merenje hasova

svaki euro 3 motor,koji je u korektnom stanju, i ima katalizator ima 3 puta manje vrednosti od zakonom propisanih, normativi za izduvne gasove po vazecem pravilniku se odnose na datum prve registracije, tako da nisu isti po euro normama. juce smo merili punto benzinca 2003, rezultat je 0,06%co, sto odgovara normi euro 5. granica za taj auto je 1,5% da bi prosao tehnicki. gomila nebuloza je iznesena ovde. da ne pricamo o japanskim vozilima, gde uredjaj jedva registruje neku emisiju.