Dizajnirajmo bolju budućnost

Dvadeset šestog januara 2019. u Beogradu počinje zimska škola dizajna i novih tehnologija pod nazivom „Grad budućnosti“. Namenjena je deci uzrasta od devet do trinaest godina, a bavi se važnim temama održivog razvoja kao što su modeli održivog stanovanja, ishrane, tretiranje otpada, poslovi budućnosti i provođenje slobodnog vremena.

Deca će imati priliku da na kreativan način rešavaju ekološke i društvene izazove koristeći elektroniku i programiranje, kao i kreativne i reciklažne materijale. Koncepte, modele rešenja i video-prezentacije koje budu kreirali predstaviće na izložbi krajem februara 2019. godine.
„Na ovaj način deca uče kako da kreativno razmišljaju, rešavaju realne izazove, razvijaju preduzetničke veštine, rade u timu, stiču osnovne naučno-tehnološke i digitalne pismenosti. Program počiva na MAKER obrazovanju, što znači da su deca angažovana na konkretnim projektima u vezi sa ciljevima održivog razvoja UN", kaže Tijana Jovanović Petrović, organizatorka ove škole. Sa decom rade predavači iz oblasti dizajna, pedagogije, ekologije i programiranja.

Zimsku školu „Grad budućnosti" organizuje KID HUB ‒ udruženje posvećeno osnaživanju kreativnog potencijala dece i mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo.

„Našu misiju ostvarujemo kroz Designathon WorksⓇ ‒ obrazovni metod kojim razvijamo pun potencijal dece i mladih uzrasta od sedam do osamnaest godina, unapređujući pre svega njihovo IT obrazovanje, naučnu pismenost i razvoj interesovanja za društveno preduzetništvo", ističe Tijana.
Ono što je interesantno, u okviru škole posebna pažnja biće posvećena unapređenju potencijala devojčica i mladih žena kroz primenu novih tehnologija.

broj komentara 0 pošalji komentar