Besplatne projekcije „Ere glupih" širom Srbije

Ostvarenje „Era glupih", koje upozorava na posledice klimatskih promena, imaće besplatne projekcije u svim beogradskim opštinama i u 30 gradova širom Srbije.

Besplatne projekcije ekološkog filma „Era glupih" biće organizovane širom Srbije od 30. novembra do 8. decembra.

Film koji upozorava na posledice klimatskih promena tako će biti prikazan u svih 17 beogradskih opština i još 30 gradova.

Kako je ranije najavljeno, prikazivanje filma obezbediće Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, dok će beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine obezbediti podršku u Beogradu.

Projekcije ostvarenja biće organizovane u okviru aktivnosti usmerenih na podizanje svesti o klimatskim promenama pred konferenciju UN u Kopenhagenu.

Na toj konferenciji, na kojoj bi trebalo da bude više od 130 predsednika država, učestvovaće i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.

„Ako svako od nas učini nešto malo za zdravu životnu sredinu, svi zajedno učinićemo mnogo za celu planetu. Voleo bih da ovaj poludokumentaristički film vidi što više ljudi, jer on predstavlja surovu realnost sakupljenu u ukupno 92 minuta", rekao je beogradski sekretar za ekologiju Goran Trivan.

Globalna premijera filma održana je 22. septembra u više od 160 gradova i 75 zemalja sveta, uključujući i Beograd, gde je projekciju pod otvorenim nebom na Kalemegdanu posmatralo oko 2.000 ljudi.

Ukupno, film je prvog dana videlo više od milion gledalaca širom sveta.

Ostvarenje „Era glupih", rediteljke Freni Armstrong, finansiran je prilozima 220 ljudi, koji su uplaćivali između 500 i 35.000 funti.

Film je sniman tokom tri godine u sedam zemalja i sastoji se od šest priča, dopunjenih arhivskim materijalom i „začinjenih" animacijama „Pešn pikčersa", tvoraca animiranog benda "Gorillaz".

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 29. nov 2009, 23:40) - Bane [neregistrovani]

Svaka cast

Svaka vam se dala:)