Poslednjeg dana februara u bioskope stiže istinita priča „Dogman“

Nakon uspeha filma „Gomora“ cenjeni italijanski reditelj Mateo Garone predstavlja još jedno uzbudljivo ostvarenje, film „Dogman“, čiji je protagonista filma Marčelo Fonte proglašen za najboljeg glumca 71. Kanskog festivala.

Dogman je poneo nominaciju za ovogodišnju nagradu BAFTA, u kategoriji za najbolji strani film, a osvojio je nekoliko nagrada Srebrene trake u različitim kategorijama, koju dodeljuje Italijanski nacionalni sindikat filmskih novinara.

Prvo prikazivanje filma za domaću javnost biće na Festu, 24. februara, u Centru „Sava“ u 21.30, posle čega će, 28. februara, krenuti u redovnu bioskopsku distribuciju.

Film Dogman, koji je okarakterisan kao urbani vestern, snimljen je prema istinitoj priči o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju.

U mračnom Napulju odvija se istinita priča, u kojoj se sučeljavaju pristojnost i nasilje, ljudsko dostojanstvo i organizovani kriminal.

Na periferiji između metropole i divljine gde vlada zakon jačeg, zajedno sa ćerkom Alidom živi Marčelo, sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje kučića.

U istom kraju živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da potvrdi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Film će u domaćim bioskopima biti od 28. februara.

broj komentara 0 pošalji komentar