„Bio sam kod kuće, ali...“, dobitnik Srebrnog medveda 3. marta na Festu

Nemačko-srpska drama „Bio sam kod kuće, ali…“, nagrađena na Berlinalu Srebrnim medvedom za režiju, premijerno će biti prikazana domaćoj publici na Festu, 3. marta, u Kombank dvorani, a kasnije će biti u bioskopskoj distribuciji.

Filip, 13-godišnji osnovac nestao je na nekoliko dana bez traga. Film počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda.

Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću, izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo kao zdravo za gotovo.

Rediteljka i scenarstkinja ostvarenja Angela Šanelec kaže da pri stvaranju filma nije imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegne.

„Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika“, istakla je umetnika.

Na ovogodišnjem 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu nemačka rediteljka nagrađena je Srebrnim medvedom za najbolju režiju. 

broj komentara 0 pošalji komentar