Milan Marić: Zbog uloge sam se ugojio 20 kilograma

Počeo je u kratkometražnom filmu „Četvrtak“, a potom se našao u „Mirisu kiše na Balkanu“, „Naredniku“, „Sumnjivom licu“. Bio je Gavrilo Princip, Vukan Nemanjić, ruski pisac Dovlatov. Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu, glumac Milan Marić dobio je nagradu za evropsku zvezdu u usponu.

Dobitnik berlinskog filmskog priznanja, koji je iz publike dobio aplauz i Kristijala Bejla, kaže da sada oseća posebnu vrstu odgovornosti. „Dobio sam nagrade i sada je pravo pitanje kako raditi dalje. Nagrade obavezuju. S jedne strane to je lepo, a s druge strane, moraš još više da radiš“, rekao je mladi glumac gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

 

Prošle godine Milan Marić je u Moskvi proglašen najboljim mladim glumcem. Zbog tumačenja uloge ruskog pisca Sergeja Dovlatova u filmu Dovlatov, naučio je ruski jezik za tri meseca.

Jedan od najvećih izazova za pripremu te uloge bio je i taj što je morao, kako kaže, da se ugoji 20 kilograma, što mu je uspelo zahvaljujući određenoj kombinaciji treninga i načina ishrane.

„Bilo mi je divno da radim sa rediteljem Aleksejem Germanom. Specifični su bili i uslovi u kojima smo radili, to što nisam znao jezik, a nisam u početku ni znao ko je zapravo Sergej Dovlatov. Prvenstveno mi je bio cilj da uspem da snimim do kraja taj film, da izdržim. Konstantno sam putovao, dolazio iz Rusije za Beograd zbog predstava...“, kaže Marić.

Za njega, kako kaže, uopšte nije bilo divno iskustvo kada je završen film video na premijeri:

„Odjednom sam u Berlinu, premijera je, ne znam šta da očekujem, sedim i gledam sebe u glavnoj ulozi. To je prilično traumatično iskustvo“, naveo je glumac.

Milan Marić trenutno snima seriju Državni službenik.

broj komentara 0 pošalji komentar