Glumac lažirao rasistički napad zbog većeg honorara

Američki glumac Džasi Smolet, zvezda serije „Empajer“, uhapšen je pošto je policija utvrdila da je izrežirao rasistički napad na sebe, kada mu je navodno stavljena omča oko vrata.

Smolet, inače Afroamerikanac, pre nekoliko nedelja je policiji u Čikagu prijavio da su ga na ulici pretukla dvojica muškaraca i da je taj napad bio na rasnoj osnovi, da bi se potom utvrdilo da je Smolet unajmio navodne napadače i izrežirao incident kako bi povećao svoj glumački honorar.

Dopisnik RTS-a iz Čikaga, Aleksandar Žigić, javlja da je policija tog grada na slučaju angažovala čak 24 detektiva i da je Smoletov motiv za, između ostalog, davanje lažnog iskaza, nezadovoljstvo honorarom koji je dobijao snimajući seriju „Empajer“. 

Pozivajući se na osobu upoznatu sa situacijom, AP prenosi da je Smolet zarađivao više od 100.000 dolara po epizodi u Foksovoj seriji „Empajer“.

„Glas Amerike“ prenosi da je navodna žrtva postala osumnjičeni. Smolet je uhapšen u Čikagu i optužen da je policiji prijavio lažni napad.

„Smolet je prvo pokušao da privuče pažnju slanjem lažnog pisma, baziranog na rasnim, homofobnim i političkim uvredama. Kada mu to nije uspelo, platio je 3.500 dolara za lažiranje napada“, rekao je zvaničnik čikaške policije Edi Džonson.

Navodi se da je Smolet nedeljama tvrdio da su ga, nasred ulice, prebila dvojica muškaraca koja su ga istovremeno vređala na rasnoj osnovi i navodno mu stavila omču oko vrata.

„Vidim maskiranog napadača koji uzvikuje Trampov izborni slogan, vređa me na rasnoj osnovi i udara u lice“, izjavio je Smolet u intervjuu za TV mrežu Ej-Bi-Si.

Navodi se da je policija u početku istraživala napad na Smoleta kao zločin iz mržnje i kao osumnjičene identifikovala dvojicu muškaraca. Na snimku nadzorne kamere videlo se kako kupuju fantomke i crvene kačkete.

Policija je saopštila da su muškarci, inače braća, pred porotom izjavili da im je Smolet platio da učestvuju u lažnom napadu na njega.

„Znamo da su razgovarali jedan sat pre napada i da su bili u kontaktu kada su navodni napadači napustili zemlju“, rekao je Džonson.

Smoletovi advokati saopštili su da glumac, kao i svi ostali građani, ima pravo na pretpostavku nevinosti.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 22. feb 2019, 13:42) - Kaminaga [neregistrovani]

x

Zapravo,platio je čekom i maske i omču i belilo...U svakom slučaju nije se pokazao ni kao dobar glumac,a još gori producer i scenarista...;)

(petak, 22. feb 2019, 12:03) - anonymous [neregistrovani]

Ima i boljih

Ili jos bolja fora: izvalis da si zensko, a ne musko kako te priroda stvorila, i kada ti neko ukaze na taj fundamentalni fakt tuzis ga za govor mrznje! To se sada servira ljudima na zapadu!

(petak, 22. feb 2019, 11:22) - anonymous [neregistrovani]

Nije dobar glumac jer su ga uhapsili.

Lose je odglumio.