„Crna reka“ premijerno na Festu 24. februara

U okviru ovogodišnjeg Festovog programa „Fokus Evropa“ premijerno će biti prikazan film „Crna reka“ reditelja Erika Zonke.

Ovaj neo-noar film predstavlja apsolutni povratak u formu Erika Zonke sa pričom o neugodnom, prljavom, policajcu koji se bori sa alkoholizmom dok pokušava da reši slučaj nestalog trinaestogodišnjeg dečaka.

Ovaj slučaj pokreće lavinu događaja koji otvaraju brojna pitanja savremenog društva kao što su odnosi u porodici, u školi i proces odrastanja u društvu u kakvom živimo.

Vensan Kasel tumačenjem ovog lika daje svojevrstan galski omaž Orsonu Velsu i njegovom tumačenju korumpiranog i pijanog kapetana Henka Kvinlana u Dodiru zla. Kasel uspeva da čvrsto drži kormilo u ovoj plovidbi ispunjenoj misterijom i preokretima.

Kako sam reditelj kaže, za ovaj žanr i za ovaj problem se odlučio, upravo, zbog toga što kroz ovu temu najbolje može da oslika brutalnost savremenog društva.

Erik Zonka je napisao i scenario za ovaj film zajedno sa izraelskim piscem Drorom Mišanijem prema čijoj knjiza A disturbing disappearance  je i urađen film.

Premijera filma Crna reka zakazana je za 24. februar u 19. 30 časova u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

broj komentara 0 pošalji komentar