Mlada buntovnica i dalmatinski humor na Festu

Film „Aleksi“, donosi dašak leta, senzibilnost i impulsivnost umetnice kroz priču o anti-junakinji koja je prijateljica, buntovna ćerka i devojka koja lomi srca.

Regionalna premijera filma u srpsko-hrvatskoj produkciji „Aleksi“ održava se 25. februara u Domu omladine. Reč je o debitantskom dugometražnom filmu mlade hrvatske rediteljke Barbare Vekarić. Film se prikazuje u domaćem takmičarskom programu ovogodišnjeg Festa.
Aleksi, koju tumači Tihana Lazović, je mlada umetnica koja je, zbog nemogućosti da nađe posao u struci, primorana da se vrati u roditeljsku kuću u malo selu na Pelješcu. Njena majka (Neda Arnerić) tera je da radi u porodičnoj vinariji, ne bi li nastavila porodičnu tradiciju.

Aleksi je u fazi ispitivanja svog identiteta i očajnički želi da izađe iz okvira male i dosadne sredine. Zanemaruje sve svoje obaveze i impulsivno se upušta u odnose sa različitim muškarcima među kojima su američki fotograf, lokalni muzičar, stariji plejboj koji je mami svojim ekstravagantnim životom. 

Barbara Vekarić, ujedno je i scenarista filma. „Aleksi nije devojka koju često možemo da vidimo u filmovima, ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je anti-junakinja. Na predivnom poluostrvu Pelješac, Aleksi gubi vreme čekajući da se dogodi nešto što bi je poguralo i odredilo joj životni smer. Aleksi je zatočenica vlastitih impulsa, želja i pogleda na svet“, rekla je Barbara Vekarić.

Sledi američka premijera filma na festivalu "South by Southwest" i švajcarska premijera na predstojećem "Fribourg International Film Festival". 

broj komentara 0 pošalji komentar