Zahuktava se borba za „Beogradskog pobednika“

Proteklog vikenda predstavljene su ekipe i prikazani prvi filmovi Glavnog takmičarskog programa 47. Festa.

Nakon Bele vrane Rejfa Fajnsa, prikazan je argentinski Crni anđeo. Priču o najpoznatijem serijskom ubici i zločinima koji su početkom sedamdesetih godina potresli ovu latinoameričku zemlju, maestralno su izvela dvojica mladih glumaca, Ćino Darin kome je pripala čast da otvori 47. Fest i debitant Lorenco Fero.

„Nisam ranije čuo za te događaje. Što se tiče filma, scenario mi se svideo i bitnije mi je bilo da pshiloški izgradim lik, od samih istorijskih činjenica“, istakao je Fero.

Nemačko-azerbejdžanska koprodukcija Brushalter je neobična poetska ljubavna priča.

Mašinovođa pred penzijom u predgrađu Bakua slučajno će uzeti plavi grudnjak sa sušilice za veš, a zatim krenuti u potragu za ljubavlju i vlasnicom odevnog predmeta koji mu je promenio život. Miki Manojlović tumači glavnu ulogu, u filmu bez dijaloga.

„Publika je svuda odušeljena time da je moguće napraviti film u kome se ne govori. Film je u najširem smislu međunarodni, jer može da se prikazuje u celom svetu“, objasnio je reditelj Vajt Helmer.

Četrnaest filmova savremenog izraza o angažovanim temama u trci je za „Beogradskog pobednika“.

Glavni program, van konkurecije, biće zatvoren dokumentarnim filmom Emira Kusturice Pepe, jedan uzvišeni život, o omiljenom političaru današnjice, bivšem urugvajskom predsedniku Pepeu Muhiki.

broj komentara 0 pošalji komentar