Poslednji film Roberta Redforda u bioskopima od 14. marta

Film „Starac s revolverom“ sa Robertom Redfordom u naslovnoj ulozi, koji je naša publika premijerno videla drugog dana Festa, možda će biti i poslednji film ovog holivudskog veterana.

Posle višedecenijske karijere, u 82. godini, odlučio je da se povuče iz glumačkog života. „Nikad ne reci nikad, ali sam skoro siguran da će ovo biti sve od mene i glume“, najavio je Redford.

Film Starac s revolverom, po scenariju i u režiji Dejvida Lourija, urađen je po istinitoj priči o Forestu Takeru, sedamdesetogodišnjaku koji je pobegao iz zatvora „San Kventin“.

Interesovanje za ovog pljačkaša banaka pobudio je novinar časopisa Njujorker, Dejvid Gran, koji je 2003. godine objavio intervju sa izvesnim Takerom koji je veliki deo života proveo u zatvoru, u kom je i preminuo. Nekoliko godina kasnije reditelj Dejvid Louri pretočio je ovu priču u filmski scenario.

„Robert Redford i Forest Taker su uvek bili suštinski povezani, po mom mišljenju. Video sam sve vrste paraleli sa raznim likovima koje je igrao tokom godina, ali tek kad sam sa njim radio film Pitov zmaj: čarobno prijateljstvo, tada sam ga i lično upoznao i to poznanstvo mi je omogućilo da ovu ulogu potpuno prilagodim njemu“, istakao je reditelj Louri.

U filmu Starac s revolverom, pored Roberta Retforda, u ostalim ulogama se pojavljuju i Kejsi Aflek, Sisi Spejsek, Deni Glaver i drugi. Od 14. marta ovo ostvarenje će biti na redovnom bioskopskom programu.

broj komentara 0 pošalji komentar